4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Berfin son anda kurtuldu

Turgutlu ilçesinde çıkan bir ev yangınında, 2.5 yaşındaki Berfin ve babaannesi alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtarıldı.


Olay, bugün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Yeni Mahalle Göçmen Sokağında bir apartmanın ikinci katının merdiven boşluğunda bulunan odunlukta yangın çıktı. Nedeni belirlenemeyen yangında alevler binayı sarmaya başlarken, üçüncü katta babaanne Meryem Dalkılıç (51) ile anne ve babası işte olduğu için babaannesine emanet edilen 2.5 yaşındaki torunu Berfin Dalkılıç dairede mahsur kaldı. Alevler ve aşırı duman apartmanın tamamını kaplarken babaanne Meryem Dalkılıç ve torunu Berfin de yangına müdahale eden itfaiye erleri tarafından yarım saat süren çalışmayla kurtarıldı.

Dumandan etkilenen küçük Berfin, 112 ekibi tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İtfaiye yetkilileri Berfin'in dumandan zehirlenme tehlikesi geçirdiği için hastaneye kaldırıldığını söylediler. Aşırı duman nedeni ile itfaiye erleri de çalışmalarını güçlükle sürdürebildi. Tüm apartmanın duvarlarındaki aşırı ısınma ve elektrik sistemlerinin tamamen yanması alevlerin ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi.
Yangının çıkış sebebiyle ilgili itfaiye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bir araştırma başlattı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?