4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

BESY öğrencileri kütüphane kurdu

VALİ GÜVENÇ KÜTÜPHANE AÇTI

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) son sınıf öğrencilerinin topluma hizmet uygulaması adı altında başlatmış oldukları "Sihirli Kalemler" projesi kapsamında Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu'nda kurulan kütüphanenin açılış törenine katıldı.

Törene Vali Celalettin Güveç'in yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü, Aziz Ersoy, CBÜ BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Selhan Özbey, Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Bayram Türegül, Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okul Müdürü Ayşen Oğuz ile birlikte projeye liderlik yapan BESYO öğrencilerinden Savaş Gürbüz, Serkan Atilla, Melike Çetin, Volkan Çobankaya, Serkan Bayram, Tacettin Karakaya katıldı.

Bu ülkenin yetiştirdiği değerlerin bu ülkenin eğitim sağlık sorunlarına ilgi duymaları minik kardeşlerini kucaklamaları ve katkı vermeleri gerçekten görülmeye övülmeye değer olduğunu ifade eden Güvenç, "Bu gün burada olmaları hocaları ile katılmaları örnek dayanışma sergilemelerinden dolayı kutluyorum. Bu çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Minik öğrenciler okul müdürlerinden, öğretmenlerinden, daire müdürlerinden ilgi beklemektedirler. Bu tür çalışmaların artarak gelişerek devamını diliyorum. Bu çalışmaların sonuçlarını yakında alacağız Kütüphanemiz minik kardeşlerimize hayırlı olsun." dedi.

CBÜ öğrencilerinin çalışmalarından dolayı kutladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, "Geçtiğimiz hafta Sancaklı İğdecik İlköğretim Okulu'nda da ayna kapsamlı bir kütüphaneyi hizmete soktular. Üniversitelerimiz sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde bu tür etkinliklere katılmak istemesi de çevresi ile halkı ile bütünleşmeyi sağlamaktadırlar. Akademik çalışmalar yanında kültür ve sosyal kültürel etkinliklerde de spor bir ilin lokomotifi haline gelmiştir. Tüm çalışmalara destek vermektedir. Türkiye'de okuma alışkanlığının geliştirilmesi için çalışmalarımız sürdürülmekte ve azimle başarılara imza atılmaktadır. Dış dünyada okumaya geçiş dönemi 3 yıl içinde olurken ülkemizde ise daha hızlı bir dönem içinde okumaya geçilmektedir. Son zamanlarda programlarımızı çocukların yorulmaması bakımından Avrupa düzeyine uymaya çalışmaktayız. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak ilk hedefimizdir. Çocuklarımız her türlü kitabı okusunlar ayırım yapmasınlar. İnsanlar kendilerini iyi anlatabilir iyi iletişim kurabilirse başarılı olunur." diye konuştu.

CBÜ BESYO Yrd. Doç. Dr. Selhan Özbey ise "BESYO son sınıf öğrencilerimiz geliştirdiği proje kapsamında bu eser ortaya çıktı. Tabi öğrencilerimin büyük emekleri bulunmaktadır, kendilerini kutluyorum. Eserler kitaplar tek, tek seçilmiştir. Öğrencilerimiz kardeşleri ile yakın iletişim kurdular. Bu iletişim sürdürülecektir. Böyle kütüphaneye kavuşturmaktan onur duydum, kardeşlerimizin bilgi hazineleri daha da geliştirilmiş olacaktır." dedi.

CBÜ'nün kendilerine her zaman destek verdiklerini ifade eden Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okul Müdürü Ayşen Oğuz da, "Bu projede emeği geçen genç üniversiteli kardeşlerimize okul dostu belgesi vereceğiz. Bu gün okulumuz 8 dostuna daha kavuştu. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, öğrencilere "Okul Dostu Belgesi" vererek, kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

VALİ GÜVENÇ KÜTÜPHANE AÇTI
VALİ GÜVENÇ KÜTÜPHANE AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 17:17:03
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 20:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?