4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

BESYO'da 150 öğrenci kep fırlattı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 30. dönem mezuniyet töreninde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerinden mezun olan 150 öğrenci diploma aldı.

BESYO bahçesinde düzenlenen törende konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Metin Sayın, CBÜ'nün 1992 yılında kurulduğunu, ancak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak 30. mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye'nin en köklü spor okullarından biri olan okulumuz, 1959 yılında başlayan ve silahlı kuvvetlerimizin 'Beden Eğitimi ve Savaş Spor Okulu' olarak Yüce Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin ilkelerine bağlı spor adamları yetiştirme geleneğini; gerek 1970-1974 yılları arasında milli takım kamplarımızın egitim merkezi olarak, gerekse 1974 yılında kurulan Gençlik ve Spor Akademisi olarak devam ettirmiştir. Bu gelenek, 1982'den itibaren Dokuz Eylül Ülniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak ve 1992 yılında kurulan CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak da devam etmiştir ve bundan sonra da devam edecektir." dedi.

Öğrencilerine hitap eden Prof. Dr. Sayın, "Okulumuzun, Türkiye'nin her köşesinde, alanlarında çok iyi pozisyonlara gelen ne kadar çok mezunu olduğunu biliyorsunuz. Şimdi onlara katılma zamanınız geldi. Geleceğinizde en büyük yardımcınız sportmen yönünüz olacaktır. Bu özelliğin içerdiği değerler ise saymakla bitmez. Planlı ve programlı olmalısınız, sosyal olmalısınız, kurallara uymalısınız, centilmen olmalısınız, tutarlı ve güvenilir olmalısınız. Sporun ve spor eğitiminin size kazandırdığı kişilik ve benliğinizi, özgüveninizi kullanmalısınız. Kendinizi önemseyin. Sporun en önemli boyutlarından biri olan sağlık ve zindelik boyutunu, doğa sevgisini yaşantınız boyunca ilke edinin. Gençlerimize de benimsetin." diye konuştu.

Mezun öğrenciler adına Erk Kayabaş'ın ve Rektör Prof. Dr. Semra Öncü'nün de birer konuşma yaptığı mezuniyet töreninde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1.'si Şaduman Eroğlu, 2.'si Nehir Kurtuluş, 3.'sü Nihan Karaca; Spor Yöneticiliği Bölümü 1.'si Emrah Şensoy, 2.'si Tayyar Selvi, 3.'sü Osman Koray Özcan; Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1.'si Tülin Çağla Küçük, 2.'si Hazan Durukan ve 3.'sü Ceyhun Persek'e ödülleri takdim edildi.

Üniversitelerarası Dans Yarışması Türkiye Birinicisi olan CBÜ Dans Grubu, uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden Tenis Kulübü Cimnastik Grubu ve yine uluslararası festivaller ve yarışmalarda Manisa'yı ve Türkiye'yi başarıyla temsil eden CBÜ Anadolu Medeniyetleri Dans Topluluğu'nun sunduğu gösterilerin büyük beğeni topladı. Mezuniyet töreni, Bayrak Devir-Teslim Töreni, yeni mezunların mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep fırlatma ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?