4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Beyaz eşya ve elektroniğe de teşvik

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, beyaz eşya ve elektronik sektörünün de teşvik kapsamına alınması talebinde bulundu.

TOBB Yönetim Kurulu'nun devletin zirvesine yaptığı nezaket ziyaretleri devam ediyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, son olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı makamında ziyaret etti. Bu ziyaretlerde yer alan TOBB Başkan Yardımcısı ve Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, açıklanan teşvik paketinde Manisa'nın 3. bölgede yer almasından dolayı duyulan memnuniyeti Nihat Ergün ve Ali Babacan'a iletti.

Koşmaz, gerçekleşen ziyaretlerde gerek Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün gerek Devlet Bakanı Ali Babacan'a teşvik yasasında tespit ettikleri eksiklikleri ve önerilerini iletme imkanı buldu. Koşmaz, teşvik paketinde 3. bölge de bulunan Manisa'nın, beyaz eşya ve elektronik sektörü ile otomotiv yan sanayi sektörlerinin teşvik kapsamı içine alınması gerektiğini ve demiryollarına yapılacak vagon ve lokomotif alımı ile ilgili yatırımlarında teşvik kapsamında olması konusunda taleplerini bildirdi.

Devlet Bakanı Ali Babacan da, beyaz eşya elektronik ve otomotiv yan sanayinin Manisa bölgesinde teşvik kapsamına alınabileceği ve konunun önümüzdeki günlerde değerlendirilebileceğini söyledi. Babacan, demir yollarına yapılacak vagon ve lokomotif alımları ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir görüşme yapacağını, bu görüşmelerin sonunda da TOBB'un da içinde yer alacağı ortak bir toplantıda konunun masaya yatırılacağını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 14:39:57
Güncelleme :21 Haziran 2009 Pazar 14:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?