30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Beyaz Yunus'dan protokol ziyaretleri

Akhisar'da engelli vatandaşların haklarını koruma, eğitim ve bilgilendirme amaçlı faaliyetlerine başlayan Beyaz Yunus Derneği yönetimi, protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.


Fikret Aysu başkanlığındaki yönetim ilk olarak Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek'i makamında ziyaret etti. Başkan Aysu, derneklerinin kuruluş amaçlarını ve nedenleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Çek, ilçede yaklaşık 200 derneğin bulunduğunu belirterek, “Öncelikle kuruluş amacıyla yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yol göstermek adına çıkar sağlamayan bir dernek olmanızı diliyorum. Bir çok dernek göstermelik olarak hizmet yaparken bir çoğu da bunun yanında gerçekten hizmet anlayışı ile kuruluş amaçlarını gerçekleştiriyor. Dernekler üzerinde gerekli incelemelerimiz yıl içerisinde yapılmaktadır. Sizlerin de kurduğunuz derneğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Akhisar'da zihinsel özürlü vatandaşlara yönelik açılacak olan rehabilitasyon merkezinin ilk faaliyetleri olacağını kaydeden Başkan Aksu, "Yakın zaman içerisinde açılışı gerçekleşecek olan rehabilitasyon merkezinin personel tayinleri yapıldıktan sonra hasta kabulüne başlanacaktır. Çevre yerleşim merkezlerindeki gerekli istatistik bilgilerimiz mevcut durumdadır." dedi.


Beyaz Yunus Derneği kurucu üyeleri daha sonra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı' yı makamında ziyaret ettiler. Yönetim Başkan Hızlı'dan yeni yapılan Halk Konağı binasından kendileri için bir büro istediler. Halk Konağı'nın daha çok dernekler için tahsis edileceğini açıklayan Başkan Hızlı, “Bizlere bu yönde gelen istekleri değerlendireceğiz. Ayrıca yeni yapılan rehabilitasyon merkezi çevre düzenlemesinde belediye olarak bütçemizin elverdiği ölçüde gerekli yardımları yerine getirdik. Son aşamada bakımı yapılmayan ağaçların yenilerini vererek çevre düzenlemesini bitiyoruz." dedi

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?