4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Biberin ünü sınırları aştı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde üretilen turşuluk ve yaş biberler iç piyasadan sonra şimdi de Avrupa ülkelerine ihraç edilmeye başladı.

Her geçen yıl ekim alanları genişleyen biber üretiminde üretici bu yıl başlayan ihracatla birlikte gelecek yıllara daha da umutlu bakıyor. Turgutlu Ovası ve köylerinden toplanan biberleri ilk defa Avrupa ülkelerine taze olarak ihraç eden Tolga Tarım Ürünleri yetkilileri, Avrupa ülkelerinden gelen taleplerin her geçen gün artığını ifade ediyorlar.

Bu yıl ilk defa yaş olarak ihracatı gerçekleşen biber Turgutlu'dan Avurturya başta olmak üzere birçok ülkede marketlerin tezgahlarında tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Tolga Tarım Ürünleri yetkilisi Gülsüm Altıntaş, “Avrupa bizden yaş ürün talebinde bulunuyor. Biz de ihracatı gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz Ancak şuan için ürün paketlemede ve tarladan toplanma sırasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Biz bu durumu İlk yılımız olmasına bağlıyoruz önümüzdeki yıllarda çiftçilerimizi bilinçlendirerek sorunları asgariye düşüreceğiz. Ürünün yetişmesi toplantısındaki sıkıntıların giderilmesi ile birlikte ilerleyen yıllarda yaş sebze ihracatında büyük artışlar olacak ve Turgutlu çiftçisinin, köylüsünün ürününün değerlendirilmesi daha kolay olacaktır. Ürün olarak iyi bir kalite yakaladığımız biberde şuana kadar 32 ton ürünü ihraç ettik. Bu rakamın ürün sezonun sonuna kadar 5 bin tonu bulmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için çiftçilerimizden de yardım bekliyoruz. Yaş sebze ihracatı riski fazla olduğu için hızlılık gerektiriyor. Ürün toplamada çiftçilerimizden sadece kaliteli ürünleri toplamalarını istiyoruz. Toplanan ürün paketlenirken temizlenmesiyle zaman kaybetmek istemiyoruz İhraç yaptığımız ülkelerin sayısı her geçen gün artacak” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 21:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?