3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretti

Alaşehir İlköğretim Okulu’nda “Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor projesi“ kapsamında açılan kursa katılan 18 ev hanımına sertifikaları törenle verildi.

Bilgisayar öğretmeni Muammer Sarıkurt tarafından verilen kurs sonunda sertifika törenine katılan Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürbüzer de katıldı.

Kaymakam Musa Uslan, “Çağımız bilgi çağı. Öğrenmeye yetişemiyoruz. İnternet sayesinde dünyanda ulaşamadığımız nokta kalmadı. Bir tarafta okuma yazma kursları bir tarafta bilgisayar kursları… İkisi de bilmeyenler için ulaşılması güç alanlardır. Ama öğrenildiğinde de sınırsız alanların oluştuğunu görüyoruz. BBBÖ projesi ile ev hanımlarımız ve babalarımızın da ufukları genişleyecektir. Kursa katılanları kutluyorum. Önemli olan kursa başlamanın yanında, kursu tamamlamaktır. İstek olması halinde yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Ülkemizde bilgisayar okur- yazarlığının artırılması için bakanlık düzeyinde çalışmalar yürütülüyor. İlköğretim okullarımızda bulunan bilgisayar sınıfları okul bittikten sonra kullanılmıyor, bu sınıflardan da bu alanda faydalanacağız. Bizde Alaşehir Kaymakamlığı olarak çalışmalara destek olacağız.”dedi.

Kurs sonunda katılan 22’si bayan 2’si erkek, haftada 3 gün ve günde 3 ders olarak toplam 30 saat kurs aldılar. Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda gençlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft ortaklığında “Türkiye’de e-Yönetişimin Gelişimi için Gençlerin Yetkin Kılınması” projesi geliştirildi. “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” adıyla da bilinen bu proje sosyal imkanları kısıtlı gençlerin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak hayata geçirilmesi amaçlandı. Çocuklar, ev hanımları, öğrenci velileri, kamu personelleri, esnaflar, muhtarlar, imamların da bu kursa katılımları amaçlandı.

Kursa katılan anneler, hamileler ve babalar kursun geleceği için örnek bir tablo oluşturdular. Her an doğum bekleyen 9 aylık hamile Kadriye Ünsal (26) Kaymakam Musa Uslan’dan sertifikasını alırken, “öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur” diyerek tüm adaylara örnek oldu.45 yaşında olan ev hanımı Nurhayat Yamak da yaşına bakmaksızın, öğrenmenin yaşının olmadığını göstermek için kursa katıldığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 18:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?