4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bin 26 kişilik dev koro

Manisa'da ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, dev koronun verdiği konser damgasını vurdu.


Manisa'da 23 Nisan bayramı etkinlikleri hava muhalefeti nedeniyle 2 günlük gecikmenin ardından bugün 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Kutlamalar öncesinde Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ve Belediye Başkanı Cengiz Egün protokoldeki yerini aldılar. Çok sayıda vatandaş da tribünleri doldurarak gösterileri izledi.


Törende Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy bir konuşma yaparak öğrencilerin bayramın kutladı. Daha sonra şiirler okunarak geçit töreni yapıldı. Manisa'daki ilköğretim okullarından toplam 2 bin 174 öğrenci Tugay Komutanlığı'na bağlı bando takımının marşları eşliğinde tören geçidi gerçekleştirdi. Vatandaşlar öğrencileri alkışlayarak destek verdi.


Tören geçidinin ardından gösteriler başladı. Birbirinden güzel gösteriler sunan öğrenciler büyük beğeniyle izlendi. Özellikle minik jimnastikçiler yaptıkları hareketlerle alkış aldılar.


Gösterilerin ardından günlerdir beklenen dev koro sahne aldı. Manisa'da 23 ilköğretim okulundan bin 26 öğrencinin seçilmesiyle oluşturulan koro, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla geçtiğimiz günlerde prova yapmış, bu rekor denemesi noter tarafından tasdik edilmişti. Öğrenciler üç ay boyunca İzmir stüdyolarında profesyonel biçimde konsere hazırlandı. 28 müzik öğretmeninin eşlik ettiği öğrenciler, 23 Nisan, Gençlik Marşı, Sevgi Çiçekleri ve Bayrağım isimli şarkıların yanı sıra finalde de 10. Yıl Marşı'nı seslendirdi. Stadyumdaki vatandaşlar da öğrencilere eşlik ederek Türk bayraklarını salladı. Büyük coşku içinde geçen bayram dev koronun konseriyle noktalandı.


Tören bitiminde Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ve Belediye Başkanı Cengiz Egün sahaya inerek organizasyon ekibini kutladılar. Öğrenciler ise özelikle Vali Güvenç ve Başkan Ergün'ün çevresini sarınca ikili zor anlar yaşadı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?