4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bin öğrenciye kuru üzüm ve süt

Manisa'nın Salihli ilçesinde Rotary Kulübü'nün ilköğretim seviyesindeki öğrencilerin dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla “Kuru Üzüm ve Süt Tüketimini Özendirme Projesi” çerçevesinde başlatılan kampanya ile ilgili olarak bin öğrenciye kuru üzüm ve süt dağıtılıyor.

Salihli Rotary Kulübü, sponsor firmalar Tuğrul Tarım ve Pınar Süt Salihli Bayii ile işbirliği yaparak Salihli'deki ilköğretim okullarında öğrenim gören bin öğrenciye kuru üzüm ve süt dağıtımını sürdürüyor.

Rotary Kulüp Başkanı Süleyman Oral,U ğur Kiremit İlköğretim Okulu'nda konuyla ilgili olarak şöyle konuştu; “Dengeli beslenme alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırılırsa yararlı olur. O nedenle özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilere bu alışkanlığı kazandırabilmek için projeyi başlattık. Projemiz çerçevesinde Salihli okullarında öğrenim gören bin öğrenciye kuru üzüm ve süt dağıtmaya başladık. Kampanyamız Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu'ndan başladı. Şimdi de Uğur Kiremit İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 290 öğrenciye 250'şer gramlık poşetler içinde kuru üzüm ve süt dağıttık. Önümüzdeki hafta içinde dağıtacağımız kuru üzüm ve süt adedi bine ulaşacak. Bu tür etkinlikleri sık sık sürdüreceğiz.”

Rotary Kulüp Üyesi Dr.Turgut Yenidünya'da Uğur Kiremit İlköğretim Okulu Öğrencileri'ne “Dengeli beslenme” konusunda bilgi verdi. Rotaryen eşleri dağıtım işini gönüllü olarak üstlendiler. Rotary Kulüp Başkanı Süleyman Oral'ın eşi Benay Oral ve diğer rotaryen eşleri hiçbir karışıklığa meydan vermeden kuru üzüm ve sütleri tek tek öğrencilere dağıttılar.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?