4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bin yıllık köy asfalta kavuşuyor

Manisa İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız, 1000 yıllık tarihi köy Darkale’de inceleme yaparak, köyün yolunun asfalt çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Soma Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan 30 yaşlı ve 100 zihinsel engelliyi ziyaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız kurum müdürü Cafer Öcal’dan bilgi aldılar. İl Genel Meclisi Üyeleri Süleyman Çetin, Abdullah Ekşi ve Ahmet Akar ile birlikte yeni yapılan ek binada da incelemede bulunan Başkan Yıldız ve meclis üyeleri, yaşlılar ve zihinsel engellilerle sohbet edip onların sorunlarını dinlediler.

Özel İdare, vakıf ve hayırsever vatandaşın ortaklaşa yaptırdığı rehabilitasyon merkezi ek binasında da incelemede bulunan Başkan Yıldız ve meclis üyeleri, hastaların ve yaşlıların en iyi hizmeti alabilmesi için gayret gösterdiklerini ifade ettiler. İGM Başkanı Dursun Ali Yıldız, zihinsel engelli ve yaşlılara devletin en iyi şekilde bakması ve koruması için her türlü çalışmayı ve gayreti göstereceklerini ifade ederek, buradaki insanları sevginin öncelikle verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Yıldız; “Burada kalan yaşlılarımız ve zihinsel engellilerimiz için yapacağımız çalışmalardan önce sevgimizi vermemiz gerekiyor. Devlet olarak her türlü yatırımı yapmalıyız ve yapmak zorundayız. Özellikle yaşlılarımız ve engellilerimiz için bu hizmetlere öncelik vermeliyiz. Bu insanlar kimsesiz ve sahipsiz olduğunu için sevgimizi vermeliyiz. Burada çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gayretli ve düzenli çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Yeni yapılan ek binada da incelemede bulunan Başkan Yıldız ve meclis üyeleri, binanın arka tarafından yapılan istinat betonunun taşkınlıktan dolayı zarar görmesi üzerine bayramdan sonra betonunun geriye doğru alınması ve yeniden yapılması için ödenek çıkarılacağını ifade ettiler.

Daha sonra Soma’nın tarihi köyü Darkale’ye geçen Başkan Yıldız ve meclis üyeleri Muhtar Mustafa Güven’in konuğu oldular. Köyün yolunun asfaltlanmasını talep eden Muhtar Güven köyün tarihi hakkında bilgi verdi. 1000 yıllık bir tarihe sahip olan Darkale Köyü’nün asfaltının en kısa zamanda tamamlanacağını belirten İGM Başkanı Dursun Ali Yıldız, yağışlı geçen haftadan dolayı asfaltın yapılamadığına dikkat çekerek, havaların düzelmesiyle birlikte yolun tamamlanacağını belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:42:40
Güncelleme :14 Eylül 2009 Pazartesi 23:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?