4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bir haftalık hatırlama

Ulusal Yaşlı Haftası kutlamaları kapsamında, Manisa Belediye Huzurevi ile özel huzurevlerinden bir grup yaşlı vatandaş, Atatürk anıtına çelenk koyarak, protokol ziyaretleri yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde başta Manisa merkez olmak üzere Soma, Akhisar ve Turgutlu ilçelerindeki huzurevlerinde kalan yaşlı vatandaşlar katıldı.

Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunan yaşlı vatandaşlar, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haldun Eyigün, ildeki huzurevleri hakkında bilgi verdi.

İl merkezinde 120 kişi kapasiteli özel huzur evi ile yine 120 kişi kapasiteli belediye huzurevi bulunduğunu, Turgutlu İlçesi’nde 125 kişi kapasiteli 3 huzur evi ve Salihli İlçesi’nde de 47 kişi kapasiteli huzurevi bulunduğunu belirten Eyigün, "Huzurevlerine kabul edilme yaşı 60’dır. Yaşlılık, zaman faktörüne bağlı olarak kişinin değişen çevreye uyum sağlamaya gücünün azalması ve organizmanın gerilemesi ise tanımlanabilmektedir. Günümüzde yaşlılık artık özel bir gelişim dönemi olarak ele alınmalıdır. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin ve bizlerin görevidir. Kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımak, büyüklerimize karşı göstereceğimiz yakınlıkla ödenmiş olacaktır" diye konuştu.

Özel huzurevi sakinleri adına koşuşan Şaban Gürlek ise, "Huzurevi vakfı yaşlıları olarak valimiz ve belediye başkanımızdan, huzurevimizin yakınından geçen şehir içi dolmuşlarının bize de uğrayıp hizmet vermesi bizleri çok mutlu edecektir. Bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Yaşlı vatandaşlar daha sonra Vali Orhan Işın’ı makamında ziyaret etti. Bu arada Gökkuşağı Çocukevi’nin minik öğrencileri de yaşlı dedelerini yalnız bırakmadı.

Vali Orhan Işın, "Yaşlılarımıza çok değer vermek zorundayız. Bende 56 yaşına girdim. Kendimi orta yaşlı kabul ediyorum. Geçmişine sahip olmayan devletlerin geleceği de belirsiz olur. Bu bakımdan yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Devletimiz sosyal bir devlettir ve bu anayasamızda yazılıdır. Sosyal devlet de, yaşlısına kimsesizine sahip çıkan devlet demektir. Bu bakımdan devlet huzur evleri yapıyor. Özel huzur evlerine kolaylık getiriyor, ayrıca çocuk yetiştirme yurtlarına önem veriyor" şeklinde konuştu.

Vali Işın, Yaşlı Haftası nedeni ile tüm yaşlılara sağlık, mutluluk ve nice seneler diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:36:16
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 20:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?