4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bir yanı dolmalık, diğer yanı sivri biber

BİR YANI DOLMALIK, DİĞER YANI SİVRİ BİBER

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı Köyü'nde sebzecilik yapmakta olan 32 yaşındaki Seyhan İğde'nin bahçesinde oluşan tek sap üzerinde, bir yanı kırmızı dolmalık biber, diğer yanı yeşil sivri biber bir anda ilgi odağı oldu.

Alemşahlı Köyü, Güryol Mevkii'ndeki 10 dekarlık tarlada bu yıl, beş dekarını biber, beş dekarını domates dikimi yaptığını belirten, sebze üreticisi Seyhan İğde; "Tarlama bu yıl sertifikalı biber fidanlarından getirip diktim. Oldukça verim aldım. Son olarak pazara biber toplamaya başladığımda biberlerin içinden tek sapta biri kırmızı dolmalık biber, diğeri ise yeşil uzun biberin birlikte oluştuğunu gördüm. Gerçekten bu tür olayla ilk kez karşılaştım. Biberlerin içinden, ikiz olanı olurdu ama böylesine hem ikiz, hem de farklı biberin olması beni bile şaşırttı" dedi.

Seyhan İğde, biberlerin dolmalık olanlarının içinde üç, dört tane sivri biber türünün bulunduğunu belirterek; "Biberlerin çiçeklenme sırasında, arıların, yada rüzgarların etkisi ile iki biber türü tozlaşma yoluyla oluşmuş olabilir. Tek sap üzerinde iki farklı biberin oluşması bundan kaynaklanmış olabilir" dedi. Tek sap üzerinde farklı iki biber türünü görenler ise hayrete düştüler. Sarıgöl Galatasaraylılar Lokali'ndeki çay ocağı sahibi Sabri Yılmaz, ilginç görünümlü biberi üreticiden isteyerek, buzdolabının vitrininde saklamaya başladı.

BİR YANI DOLMALIK, DİĞER YANI SİVRİ BİBER
BİR YANI DOLMALIK, DİĞER YANI SİVRİ BİBER
BİR YANI DOLMALIK, DİĞER YANI SİVRİ BİBER
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 11:08:00
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 22:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?