5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bırakın da rahatça çalışalım!

BAŞKAN ERGÜN'DEN AĞIR SUÇLAMALAR

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şahsına ve belediyeye dönelik yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Önceki döneme yönelik ağır suçlamalar yapan Başkan Ergün, "Manisa'ya hizmet noktasında startı verdik. Bırakın da rahatça çalışalım. Böyle siyaset olmaz" dedi.

Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 39 madde gündeme alındı. Toplantı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendisine yönelik eleştiri ve baskılara cevap veren Ergün, "Manisa Belediye Başkanı ve tüm ekibi 63 bin oy alarak, bu şehrin Belediye Başkanı seçilmiş. İster kabul edin, ister kabul etmeyin, bunu kabul etmek zorundasınız.” dedi.

Başkan Ergün, konuşmasının devamında önceki yıllarda yapılan ve ortaya çıkan olumsuz durumların gündeme getirilmediğini, nedense önceki yıllar ile ilgili ortayı çıkarılan yolsuzlukların görmezden gelindiğini söyledi. Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü; “Her ne kadar işi biz siyasete dökmek istemeyip, kavga etmeme noktasına götürmeye çalışırken, hala bizi bir kavganın içine sokmaya çalışanlara, günü geldiğinde zamanı geldiğinde gereken cevabı çok iyi bir şekilde vermeyi biliriz. Bizi suskunlukla nitelendirenler, önce kendi yaptıklarına bakacaklar. Geçtiğimiz 5 yılın icraatlarını bugünün bir senenin belediyesiyle karşılaştırmaya kalkanlara benim söyleyecek çok kelimem var. Çöp araçlarının kirasına yılda 5 milyon TL ödenirken, bugün bana neden araç aldın diye soranların akılları neredeydi? Sadece kiralama bedeli olarak araçlara ödenen 5 milyon liranın hesabını niye sormadınız? Park-bahçe işlerinde ayda 500-600 milyar gibi bir rakamı birilerinin cebine koyarlarken neden bunları sormadınız? Belediyenin önünde 50 tane araç kiralık olarak kullanılırken bunların her birinin içinde şoförleriyle beraber ayda 3,5 milyara yakın rakamlar ödenirken, bugün 10 tane aracımız caddelerde, 4 tanesi ulaşımda, 6 tanesi zabıtada olmak üzere gezerken bunların caka satarak gezdiklerini söyleyenlere, 50 tane araç kapının önünde dururken niye sormadınız diye sormak lazım. Bu gerçekleri kimse gözden kaçırmasın. Bugün bu araçların tamamı GPRS sistemiyle gittiği kilometrelerden, kullandığı mazotlara kadar kuruşuna kadar hesabı tutuluyor ve kayıt altına alınıyor. Kiralık araçlar İstanbul'lara, Antalya'lara ve ismini sayamayacağım çoğu illere geçmiş dönemde gönderilirken hangisinin takibi yapılıyordu? Bunu bir sormak lazım, bunu Manisalılar bilsin. Bunların hesabını bir bir tespit edip, hepsini çıkardık ortaya. Şu anda bu yanlışlar düzeltilerek, üzerine gidilerek doğrular tespit ediliyor. Alınan 10 tane aracın veya havuzdaki 10 tane daire müdürlerinin kullandığı aracın Manisa Belediyesi’nin yapmakta olduğu hizmetleri gözden kaçırmak demek. Bu çok görülüyorsa buna da yazıklar olsun. Asfalt işiyle ilgili 2008 yılında ihalesini yaparken, 1,5–2 trilyon lira gibi rakamın aşağıda veren firmalar devre dışı bırakılarak hala bugün geldiğim gün 5 trilyon gibi bir asfalt borcu varken, bugün 1 trilyona yakın hala iki yıldan beri borcu dururken, hangi firma aracılığıyla bu işin yapıldığını bu Manisalı araştırsın. Asfalt için mıcırların kimden alındığı bir araştırılsın. O gazeteler bunları sorsun. Önce bunların hesabını verecekler, ondan sonra bizi karalama noktasında bir şeylerin üstüne gelecekler.”

OTOPARK TARTIŞMALARI

Besot AŞ. hakkı huzurları ile ilgili ortaya atılan iddialara da yanıt veren Başkan Cengiz Ergün, hakkı huzur alınmadığının belgelerle ispatlanıp açıklanmasına rağmen bilinçli olarak bu konunun gündeme getirildiğini söyledi. Ergün, “Besot ile ilgili bunu hiç buradan açıklamak istemezdim ama önceki dönemde görev yapmış ve hakkı huzur almış belediye meclis üyelerinin de isimlerini saymak istemiyorum. Hepsinin isimleri elimizde var. Geldiğimiz günden beri bizi belediyeden hakkı huzur parası almakla suçlayanlar, bunun açıklamasını geçtiğimiz yılın Mayıs-Haziran aylarında yapmış olmama rağmen bunu tekrar gündeme getirenlere ben de tekrar cevap veriyorum. Besot yönetim kurulu ve denetleme kurulu maaş almamaktadır. Bu yönetim kurulu kararıdır. Bizi Besot’tan maaş almakla suçlayanlar ben müfteri ilan ediyorum." dedi.

Belediyenin açık alan otopark uygulamasına yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Ergün, uygulamanın yeni olmadığını, diğer illerde olduğu gibi dijital sistemle kontrol altına alındığını söyledi. Ergün şöyle dedi; “Belediyeyi otopark mafyası olarak suçlayanlara da bir cevabım var. Geçtiğimiz 5 sene içerisinde Manisa cadde ve sokaklarında bu otopark paraları toplanmıyor muydu? Eski köye yeni adet mi getirdik biz? İşlerini doğru yapmıyorlardı, paraların nereye gittiği belli değildi onlar ayrı konu. Biz bunları dijital sisteme çevirdik otopark mafyası oldu adımız. Ankara’ya gidin, İstanbul’a gidin, İzmir’e gidin bütün şehirlerde bu otopark ücretleri alınmıyor mu? Sanki gökten indirdik biz bu uygulamayı. Bu kadarına da pes.Yapılan yolsuzlukların, yapılan harcamaların kaynaklarının nereye aktarıldığını biliyor musunuz? Birilerine rant, birilerine kurs parası adı altında havuza aktarılan paraların nerelere gittiğini açıklasınlar. Yıllarca bilindiği halde üzerine gidilmeyen otogar gelirlerinde biz olayın bilfiil üzerine giderek, bunu mali polisle paylaşarak, orada trilyonlarca liralık yolsuzluğu ortaya çıkardık. Bu yapılan yolsuzluklar yapılırken, bilinirken neden bunların hesabı sorulmadı? Neden bunları o basın sormadı, yazmadı? Şantiyede yıllarca mazotlar çalınırken, neden bunları kimse sormadı? Belediyenin arsaları satılırken, yapılan yolsuzlukları neden sormadınız? Bunları görmezden gelecek, ondan sonra vur abalıya gitsin devam edecek. Tabi mamalar kesildi, hortumlar kesildi. Birilerinin hesapları bozuldu. Ben bu şahıslara, bunu söyleyenlere bu belediyeden artık size mama yok, nema yok diyorum. Hakkıyla, halkın huzurunda yapılan her türlü ihaleye gelen o işi alır. Eğer bizile ilgili belgelendirilen tırnak ucu kadar bir şey varsa bunu söylemeyen namert olsun. Herkese hodri meydan diyorum. Bir yolsuzluğumuzu görün, birilerinin cebine nema yaptığımızı görün gelin bizim yüzümüze tükürün. Bu kadar açık söylüyorum. Bırakın da şu Manisa’ya artık hizmet verelim. Manisa’ya hizmet noktasında startı verdik. Bırakın da rahatça çalışalım. Böyle siyaset olmaz. Siyaset yapılacaksa o da adam gibi yapılsın.”

BAŞKAN ERGÜN'DEN AĞIR SUÇLAMALAR
BAŞKAN ERGÜN'DEN AĞIR SUÇLAMALAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:47:05
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 18:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?