6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Biz buna kesinlikle karşıyız

Manisa'nın Soma ilçesi Belediye Başkanı Hasan Ergene, Bergama'nın il olup, Soma'nın buraya ilçe olarak bağlanmasına karşı olduklarını açıkladı.

Gelişme ve ekonomik potansiyel açısından Soma'nın il olmaya Bergama'dan daha uygun olduğunu savunan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Eğer bu karar bizim inisiyatifimizde olacaksa biz buna kesinlikle karşıyız. Soma il olmaya en uygun yerdir" dedi.

Ergene, "Türkiye'nin 500 büyük kurumu arasına giren iki büyük sanayi kuruluşumuz var. 1 milyonluk yatırım karşılığında yeni 450 megavatlık bir santral daha yapılıyor. 3-4 bin kişiye daha istihdam sağlanacak. Bu 4 bin kişiyi üç ile çarparsak nüfusumuz 12 bin kişi daha artacaktır. Bergama'nın merkez nüfusu 60 bin, bizim ise 86 bin. Bence saçma bir düşünce. Soma il olsun, Bergama bize bağlansın. Kınık, Kırkağaç, Savaştepe ve çevrelerini alalım, Bergama'da bize gelsin biz il olalım. Biz Bergama'nın il olma durumunu hiç ciddiye almadık, almayacağız da. Bu işi biz fantezi olarak görüyoruz. Soma'yı il yap, Kırkağaç, Savaştepe, Kınık'ı buraya bağla, bunlar makul olabilecek şeyler. Soma il olmaya coğrafi olarak da müsait. Çevresindeki bütün illere eşit mesafede. Balıkesir'e 70, Manisa'ya 90, İzmir'e 100 km uzaklıkta. Tam il olabilecek konumdayız. Nasıl Somalılar Bergama'ya bağlanmak istemezse Bergamalılar da Soma'ya bağlanmak istemez. Burada empati kurmak gerekir. Hangi sebepten ötürü Soma'yı Bergama'ya bağlayacaksınız. Bunları boş tartışmalar olarak görüyoruz" diye konuştu.

Soma'nın Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesi olacağını belirten Ergene, "Biz büyükşehir oluyoruz. Artık daha farklı imkanlarla hizmet alacağız" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erciş'in il olmasına karşı söylediği sözü de anımsatan Başkan Ergene, "Van depreminden sonra ne dediler; 'Erciş il olsun, yeniden imar edilsin'. Başbakan ne dedi, 'Yeni il yapmayacağız ama Van'ı büyükşehir yapacağız, buraya büyükşehir imkanlarını tahsis edeceğiz'. Bizim Manisa'ya ulaşmamız bir saati bulmuyor. Yollarımız, ulaşım imkanlarımız güzel" şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2012 Perşembe 16:55:07
Güncelleme :16 Ekim 2012 Salı 19:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?