30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Bize hiç yakışmadı'

Kayseri Erciyesspor, Bank Asya 1. Lig'in 11. haftasında lider Manisaspor'u evinde 4-0'lık skorla devirdi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, Erciyesspor olarak kazanmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Uğur, "Böyle bir skor beklemiyorduk. Tabi müsabakanın başında Manisa'nın eksik kalması skora bir etken oldu. Maçın başından sonuna kadar oyuncularımızın arzulu ve istekli oynaması bizi mutlu etti. Erciyesspor, takım olarak üzerine düşeni yaptı. Skor 4-0 oldu diye söylemiyorum, ama futbolcularımın arzusu çok üst düzeydeydi. Takım olma yolunda bir adım daha atıldı diyebiliriz. İnşallah Erciyesspor'un bu anlayışı giderek artar" dedi.

Hafta başında Erciyesspor Kulübü yöneticilerinin Manisa maçında yenilgi alınması halinde radikal kararlar alacakları yönündeki açıklamaları skoru etkiledi mi? sorusunu da değerlendiren Mustafa Uğur, "Geçen hafta kaybettiğimiz maçta da iyi oynamıştık. Futbolcularımız 10-15 gün içerisinde çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Bugün futbolcularım yardımlaşma örneği gösterdiğiler. Bu da oyuna yansıdı. Genel anlamda çalışma arzularının üst düzeyde olması ve bakış açılarının bu skoru getirdiğine inanıyorum.Manisaspor'un da öyle 4-0 yenilecek bir takım olacağını düşünmüyorum. İyi bir takım, başarılar dilerim" diye konuştu.

Manisaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise, maçı iki etapta değerlendirerek, "Birinci etap 10 kişi kaldığımız bölüm ve sonrası olarak değerlendireceğim. 10 kişi kalana kadar atak ve zengin pozisyon yakalama fırsatı bizim elimizdeydi. Hakemleri herkes yeterince eleştiriyor. Bazen de düşünüyorum, biz bunlara haksızlık mı yapıyoruz? Bugünkü maçta yine o pozisyonu gördükten sonra neyin tartışmasını yapacağız diye açıkçası, bir futbol adamı olarak kendi kendimi sorguluyorum. Ama bu kadar basit ve kolay. Neticesinde deplasmanda 3. maçımız. 10 kişi kaldığımız ve ilk yarıda 2-0'lık olan bölüme kadar iyi mücadele ettik. Sonrasında oyundan koptuk ve bu bize hiç yakışmadı. Hatalarımızı değerlendireceğiz. Neticede Erciyesspor kazandı, tebrik ederim.

Uzun bir maraton var ve 23 maçlık periyotta hedefimize ulaşacağız. Zaman zaman bu mağlubiyetler olacak. Bizde üzerimizdeki stresi atmış olacağız. Namağlup devam etmek, sporcu kardeşlerime biraz baskı yaptı diyebilirim. Biz ne hedeflediğimizi biliyoruz. Çok daha ciddiyet içerisinde olmamız lazım. Ligin en alt ve en üstteki takımları arasında zaman zaman hiçbir performans farkı olmadığını gözlemledik. Rakibi küçümsediğiniz anda ve sıralamadaki yerine baktığınızda, bugünkü gibi karşınıza bir tablo çıkabilir. Bugün bunun dersini aldık. Ligde daha ciddi olmasını ve sıralama işi olmadığını gördük. Oyun anlayışımız değişebilir" dedi.
Maçta 3 gol atarak hat-trick yapan Erciyessporlu Kenan, bundan sonraki maçlara galibiyet parolası ile çıkacaklarını söyledi.

Kayseri'ye lider olarak geldiklerini söyleyen Manisasporlu Güven ise, önümüzdeki hafta Kartalspor maçı ile bunu telafisini yapacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 23:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?