3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

BMS, İzmir'den Manisa’ya taşındı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden Manisa’ya taşınan BMS Mutfak Eşyaları Su Arıtma Sistemleri Limitet Şirketi, 20 çalışanı ve 450 pazarlama elemanıyla üretime Manisa’da devam edecek.

1979 yılından bu yana ev gereçleri konusunda üretim yapan BMS Mutfak Eşyaları Su Arıtma Sistemleri San. İç ve Dış Ticaret LTD ŞTİ İzmir’deki üretimini Manisa’ya kaydırarak fabrikasını OSB’de faaliyete geçirdi. OSB 4.bölgede kurulan fabrikada sadece 20 kişi çalışacak ancak 450 parlama elemanı ürünleri pazarlayacak.

BMS markasını üreten tek yer olduklarını dile getiren BMS’nin sahibi Faruk Can, bütün Türkiye’ye dağıtımının buradan yapıldığını ifade ederek, “1979 yılından bu yana ev gereçleri konusunda lider durumda bulunan BMS markası ile 2006 yılında üretimine İzmir’de başlayan şirketimiz tüm yatırımlarına 2008 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne kaydırmış ve fabrikasını 2009 yılında faaliyete geçirmiştir. Yeni açılan tesis ile birlikte BMS mevcut kapasitesini 10 kat arttırmıştır. 2009 Nisan ayı itibariyle fiili gerçekleşen yatırım tutarı 2.000.000 TL, siparişi verilmiş ve montajı devam eden 300,000 TL makine parkuru ile ilk etapta Manisa ilinde direkt istihdam sağlanmış, makine montaj aşamasından sonra buna ilave olarak 40 ek istihdam daha sağlanması öngörülmektedir.

Dağıtım ağında mevcut olan 450 kişilik satış ekibimizle yeni hattın kurulumu ve yeni ürün tasarımlarının hayata geçirilmesi ile toplam satış ekibimizin 900 kişiye çıkarılması 2009 yılının hedefleri arasındadır. BMS markalı ürünlerin tüm üretim hatları Manisa ilinde olacak ve Türkiye’de mevcut 450 adet dağıtıcımıza bölge bayileri vasıtasıyla malların tamamı Manisa’da kurulu yeni fabrikamızdan yapılacaktır. Sağlıklı yaşam için ürünler üretmeyi hedef alan şirketimizin üretim konusu malları başta su arıtma cihazları olmak üzere çelikten mamul çeyizlik setler ve Türkiye’de tek üreticisi olduğumuz kombi tencere tavalı ızgaradan oluşmaktadır.“dedi.

MANİSA ÇOK AVANTAJLI
Manisa OSB’yi tercih etmelerindeki en önemli etkenin ucuz arsa fiyatları olduğuna dikkat çeken Faruk Can, “Gerek ulaşım gerekse diğer maliyetler açısından Manisa OSB çok daha avantajlı. Buradaki alt yapı da çok sağlam. Ulaşım da sorun değil. Bu nedenle İzmir’i bırakıp Manisa’ya geldik.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 15:15:58
Güncelleme :3 Mayıs 2009 Pazar 15:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?