4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Boğazından yarım kilo tiroid bezi çıktı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ikamet eden Cemal Akçay'ın boğazından 560 gram ağırlığında ve 17cm büyüklüğünde tiroid bezi çıkarıldı

Salihli ilçesinde bulunan Özel Sağlık Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sait Yıldız tarafından ameliyatı gerçekleştirilen Cemal Akçay, artık sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Evli ve 2 çocuk babası Cemal Akçay (44), “30 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Doktorların tavsiyelerini dikkate almıyordum. Zararı olmaz düşüncesiyle ameliyat olmak istemiyordum. Boğazımdaki şişlik artık çekilmez bir boyuta ulaşmıştı. Beni tekrar eski sağlığıma kavuşturan ameliyat ekibine ve Doktor Sait Yıldız'a teşekkür ediyorum” dedi.

Ameliyat hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sait Yıldız, “Hastanemizde uluslararası standartlarda tiroid cerrahisi yapılıyor. Hastamızda görülen bu tarz vakalar genelde Karadeniz bölgesi halkında daha sıklıkta rastlanmaktadır. Bu bölgede yaşayan insanlar bu tarz vakalarda doktora gitmeye korkuyorlar.

Salihli'de son 1 ay içerisinde 4 troid kanseri vakası ile karşılaştım. Cemal Akçay'da uzun yıldan beri zehirli guatr (hiper troid) nedeniyle doktor doktor gezmiş ama ameliyat olmaktan korkmuş. Yaptığımız operasyonla 17 cm büyüklüğünde, 560 gram ağırlığında troid bezi çıkarttık. Ben bu gibi vakaları üniversitede okurken ders kitaplarında rastlardım. Bu tarz vakalarda erken teşhis konulursa ilaçla tedavisi mümkün olabilir. O yüzden tavsiyem bu tarz hastalıkla mücadele eden insanlar hem kendilerini hem de doktorların riskini azaltmak için en kısa sürede doktora başvursunlar” dedi


 

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 16:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?