5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bölge hastanesi meclis gündeminde

BÖLGE HASTANESİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN MECLİSE ÖNERGE

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda 400 yataklı bölge hastanesinin yapılabilmesi için Meclis'e yazı önergesi verdi.

Manisa Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısı Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplam 47 maddenin oylandığı toplantıda, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Meclis'e yazı önergesi vererek, Manisa'ya yapılması planlanan 400 yataklı bölge hastanesinin yapımının hızlandıracak gerekli imar değişikliğinin yapılmasını sağladı. Hastane yapılması planlanan alanda bulunan Belediye Şantiyesi'nin 14 Haziran'dan itibaren taşınması işlemine hız verileceğini ve bununla birlikte gerekli imar düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları kaydetti; “Bugüne kadar bu konuyla ilgili çok polemikler yaşadık. İstenmeyen ifadeler kullanıldı, ben bunları tekrar konuşmak istemiyorum. Sadece biz iyi niyetle daha bize evrak gelmeden, ulaşmadan bir an önce ivedi olarak yerin tahliyesini yapıyoruz. Ama yaşadıklarımızı da kamuoyuna ne kadar anlatabiliyorsak anlatmaya çalışırız. Her ne olursa olsun, başkanlık olarak, başkan yardımcılarım ve diğer arkadaşlarımla paylaşarak, artık kavgadan yana olmadığımızı ifade etmemize rağmen bizi hep kavga ortamına sokma noktasında yapılan çalışmalar, bizi daha da üzüyor. Biz buraya hizmet için geldik. Bu hizmette Manisalılara en iyi şekilde hizmet etmenin çaba ve gayreti içerisinde olduğumuzu bir kere daha bilinmesini istiyorum.”

Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda alınan karardan itibaren artık her şeyin önünü açmak istediklerini belirten Başkan Ergün, “Proje gelmeden de ne yapmak istiyorlarsa burada hepsi tek tek yazıyor. İstedikleri neyse noktasını, virgülünü dahi değiştirmeden aynı şekilde bugün bu meclise getiriyoruz. Bu, Manisa'ya yapılacak olan 400 yataklı hastane önergesidir” dedi.

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi grubu başkan vekilleri, verilen önerge dolayısıyla teşekkürlerini dile getirdiler. Konunun daha sonra yapılan oylamayla gerekli imar düzenlemelerinin değerlendirilmesi için İmar Komisyonu'na gönderilmesi kararlaştırıldı. Başkan Ergün, komisyondan cuma gününe kadar bu konuda bir rapor hazırlayarak meclise sunmasını istedi. Başkan Ergün, komisyon raporunun ele alınarak gerekli imar düzenlemesinin yapılması için 4 Haziran Cuma günü saat 16.00'a kadar meclis oturumuna ara verildi.

BÖLGE HASTANESİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN MECLİSE ÖNERGE
BÖLGE HASTANESİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN MECLİSE ÖNERGE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 17:59:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?