5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bölge hastanesine meclis onayı

MANİSA BÖLGE HASTANESİ'NE BELEDİYE MECLİSİNDEN ONAY

Manisa Belediyesi ile AK Parti arasında polemik konusu haline gelen 400 yataklı Bölge Hastanesi'nin yapımı ile ilgili imar değişikliği, Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

1 Haziran Salı günü Belediye Meclis Toplantı'sında gündeme gelen 400 yataklı Bölge Hastanesi'nin imar değişikliği konusunun, İmar Komisyonu'nda görüşülmesi için üç günlük ara verilmişti. Komisyonunda yapılan değerlendirmenin ardından Belediye Meclisi bugün tekrar biraraya geldi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplanan Belediye Meclisi 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapımına ilişkin imar değişikliğine oy birliğiyle kabul etti. Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendilerinin hiç bir zaman kavga ortamında olmadıklarını vurguladı. Ergün, "Biz sadece hukuksal çerçevede, yasal hükümler çerçevesinde hareket etmeyi her zaman ön ilke olarak kabul ettik. Hizmetin yapıldığı noktada biz her zaman hizmetin yanında olacağımızı, doğrunun yanında olacağımızı her ortamda belirttik. Her ne kadar bu aldığımız kararı dahi pes etmek olarakta algılayanlar varsada biz bunlara gülüp geçiyoruz. Önemli olan Manisa'ya hizmettir. O açıdan Manisa için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en yakın süre içerisinde bu hastanenin temel atma töreninde hep beraber yer alırız. Hastanenin yapımının en kısa sürede gerçekleşmesi bizim arzumuzdur. Bu hastane Manisa'nın ihtiyacıdır. " dedi.

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, bugün alınan kararın Manisa için son derece önemli bir adım olduğunu belirterek bütün meclis üyelerine teşekkür etti. Çelik, "İnşallah yapılacak olan bu bölge hastanesinden bizde çocuklarımız, torunlarımız istifade edecekler. Şüphesiz ki 400 yataklı Bölge Hastanesi Manisa'ya yapılacaktır. Manisa'nın en büyük kamu yatırımı olan bu projegerçekleştirilecek. Ve inşallah hep birlikte temel atma törenlerinde buluşucaz. Bu güzel bir iş oldu. Hizmet olduğu zaman birlikte olabilmek çok önemli. Gecikmişte olsa bu birlikteliği sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Hastanenin yapılacağı alanda bulunan Belediye şantiyesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, "Belediye şantiyesini, hastanenin ihalesi yapıldıktan 7 gün içinde taşıyabiliriz. Bizde önümüzdeki günlerde yeni belediye şantiye hizmet yerimizin yapımı için ihaleye çıkacağız." şeklinde konuştu.

Başkan Ergün daha sonra, imar değişikliği konusunda oylamaya katılan meclis üyeleri tek tek tebrik etti.

MANİSA BÖLGE HASTANESİ'NE BELEDİYE MECLİSİNDEN ONAY
MANİSA BÖLGE HASTANESİ'NE BELEDİYE MECLİSİNDEN ONAY
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 17:56:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 18:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?