30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Borçlu müşterilerini böyle teşhir etti

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabasında bir bakkal, 8 bin YTL'yi bulan alacaklarını tahsil edemeyince kendisine borcu olanların isimlerini işyerinin camına yazdığı ilginç ve alaycı yazılarla deşifre ederek olayı protesto etti.

12 yıldan bu yana Sart beldesinde bakkallık yaparak geçimini sağlayan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Tufan, kasabalının kendisine olan borcunu tahsil edemeyince ilginç bir yönteme başvurdu.

Tufan, kendisinden çeşitli tarihlerde yüklü miktarda alış veriş yapan ancak bir türlü borcunu ödemeyen müşterilerinin isimlerini ve ne aldıklarını iş yerinin camlarına ilginç yazılar ekleyerek ilan etti.

Tufan, kendisine 210 YTL borcu olan bir müşterisi ile ilgili şöyle yazdı: "Ü. efendi. Saç boyatıp öyle motora binmekle olmuyor. Önce yiyip içtiğin borçlarını öde. Rezil, kepaze."

Tufan, yine kendisine 103 YTL borcu olduğunu iddia ettiği bir başka müşterisi ile ilgili olarak da, "Esentepeli elektrikçi A.S., 'eşine borcu ödedim' diyerek yalanla borçlar ödenmiyor. Gel de içtiğin bira ve sigaraların borçlarını öde" ifadeleri yazılı kağıdı cama astı.

MECBUR KALDIM
Gerçekleştirdiği ilginç eylemle ilgili konuşan Ramazan Tufan, yaklaşık 12 yıldan bu yana bakkallık yaptığını belirterek "Eşime ve 2 çocuğuma buradan elde ettiğim gelirle bakıyorum. Ancak son aylarda iş yerimden alış veriş yapan ve borcunu ödemeyenlerin sayısı arttı. Defalarca alacaklarımı talep etmeme rağmen hiçbiri borcunu ödemedi" dedi. Şu an 4-5 tane veresiye defteri olduğunu anlatan Tufan, şöyle konuştu: "Hepsi ağzına kadar alacaklılar listesiyle dolu. Toplam alacağım 8 bin YTL'yi buluyor. Son çare olarak bu yola başvurdum. Özellikle isimleri yazılı borçlular utançlarından gelemiyor. Her şeyi göze aldım. Bu eylemi sonuna kadar sürdüreceğim."

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?