30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bu çocuklar öğretmen mağduru

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’ne bağlı Bahadır Köyü’ndeki ilköğretim okulunda üç yılda beş öğretmen değişti. Son öğretmen de rapor alınca okulda eğitim yine durdu.

Bahadır İlköğretim Okulu’nda, üç yıldır ders veren Özlem İrt evlenince yönetmelik gereği merkezde geçici görevle atandı, sıkıntı başladı. Kadroda İrt göründüğü için yerine yeni öğretmen atanamadı. Üç yılda beş öğretmen değiştiren okul, son görevlendirilen Salih Yangöz de rahatsızlanınca kapalı kaldı.

Öğretmen gelemedi

Velilerin isyanı üzerine Alaşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Gürbüzer, köye hafta başında yeni öğretmen geleceğini açıkladı. Ancak pazartesi günü yine öğretmen gelmedi, öğrenciler evlerine döndü. Veliler bu duruma büyük tepki gösterdi, tüm yetkililere başvurmalarına karşın sorunun çözülmediğini söyledi.

Kabul etmiyorlar

Alaşehir Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül, "Bahadır’da kadrolu olan İrt gidince yerine geçici görevlendirmeler yaptık. Son olarak Salih Yangöz rahatsızlandı. Yine geçici görevlendirme yaptık. Merkeze uzak dağ köyü olan Bahadır için üç öğretmene görev önerdik, istemediler. Ancak mutlaka öğretmen atayacağız" dedi.

Ege’nin Aktütün’ü

15 askerin şehit olduğu 23 askerin yaralandığı hain saldırının ardından Hakkari Şemdinli’nin Aktütün Köyü’nde okul ve öğretmen sorunu gündeme gelmiş, minikler silah yerine kalem tutmak istediklerini dile getirmişti. Medyanın konunun üzerine gitmesiyle öğretmen

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 10:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?