4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bu festival kültür ve sanata doyuracak

Bu yıl 546.’sı düzenlenen Uluslararası Akhisar Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri görkemli kutlamalarla başladı. 20-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak festivalin açılışı Manisa Valisi Orhan Işın, Manisa milletvekilleri Ufuk Özkan ve Süleyman Turgut, Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Emniyet Müdürü Kahraman Koçak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katıldığı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Halk oyunu gösterisi ve davul şovun yer aldığı açılış töreninde konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "İstedik ki büyük şehirlerimizde gerçekleştirilen kültür festivallerini aratmayacak bir festivalimiz olsun. Bu, 5.5 asırdır devam eden ve geçmişle aramızda doğrudan bir köprü oluşturan festivalimizin hak ettiği bir onurdur diye düşündük. Hayal ettiğimiz gibi festivalimizi, İstanbul’a, Paris’e, Newyork, Petersburg, Berlin ve Tokyo’ya da yakışacak nitelikte, içi dopdolu bir uluslararası festival haline getirdik. Sinemanın, edebiyatın, resmin, fotoğrafın, müziğin, şiirin, bilimin en önemli temsilcilerini ağırlayacağız. Dünya ve Türk sanatının en önemli ustalarını Akhisar’da ağırlayacağız. Anadolu-Bosna Köprüsü Akhisar’da inşa edilecek. Festival boyunca paneller, gösteriler, sergiler, film gösterimleri ve söyleşiler sunulacak" dedi.

Manisa milletvekilleri Ufuk Özkan ve Süleyman Turgut’un ardından konuşan Manisa Valisi Orhan Işın da, geleneksel bir halk şenliğini ilk kez elbirliğiyle zengin bir uluslararası festivale dönüştürme başarısını gösteren Akhisarlılar’ı kutlayarak şunları söyledi:

"Akhisar değişim ve gelişim adına bir güzel gelecek yolculuğuna çıkmıştır. Kendisini büyük merkezlere bağlayan yolların yapımı devam etmektedir. Festivalin ana temalarından biri olan zeytincilik, gerek kalite gerek üretim konusunda çok büyük bir gelişim içindedir. Zeytin ilçenin ekonomik hayatını belirlemekte ve giderek bir marka olmaktadır. Akhisar-Gördes Barajı yapımı sağlanan ek ödeneklerle öne çekilmiştir. OSB alt yapı parsel ve tesis yapımı devam etmektedir. Akhisar’da yaşanan bu güzel gelişmeler, 546. yıldır kutlanmakta olan geleneksel Akhisar Çağlak Festivali açılışını yaptığımız bu görkemli festivalle bir başka boyuta taşınmaktadır. Sanatın esin perileri 10 gün süreyle Akhisar’da kanat çırpacaktır. Ülkemizin en değerli kültür, sanat ve bilim insanları katılım ve katkılarıyla ilçemizi onurlandıracaklardır. Festival ve etkinlikler ilçemizin tanıtımı adına eşsiz fırsatlar sunmaktadır. Festival boyunca 50’ye yakın etkinlik olacaktır."
Konuşmaların ardından festival açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Işın ve diğer katılımcılar Zeytincilik Fuarı’nda yer alan firmaların standlarını gezerek bilgi aldı. Ayrıca, sergilenen zeytin ve zeytinyağlarının tadına bakarak, "Akhisar zeytininin ve zeytinyağının lezzeti bir başka. İşletmelerin ileri teknolojiye sahip olması kaliteyi artırmaktadır" şeklinde konuştu.
Festivalin, 15-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 5. Uluslararası Halk Dansları ve Gençlik Şenliği’nin ardından Akhisarlılar’ı 20-29 Mayıs tarihleri arasında kültür ve sanata doyuracak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:54:52
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 19:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?