3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Bu işi yapmak yürek ister

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan caminin 53 metre yüksekliğindeki minaresinde çalışan iki kardeş, minarenin ucuna alemi yerleştirdiği anda görenleri şaşkına çevirdiler.

Siteler Mahallesi'nde yaptırılan caminin minaresine tırmanan Münip (30) ve Halil İbrahim Doğrukul (29) isimli korkusuz kardeşler, 53 metre yükseklikte minarenin ucuna alemi yerleştirdiler. Hayatlarını tehlikeye atarak yetersiz güvenlik önlemlerine rağmen alemi başarıyla yerleştiren kardeşler, bu manzara ile görenleri hayrete düşürdüler.

Kardeşlerden Münip Doğrukul, "Bu mesleği kardeşimle birlikte babamızdan öğrendik. Ailece minarecilik yapıyoruz. Yüksekte çalışmaya alıştık, korkmuyoruz. Ancak yine de tedbiri elden bırakmıyoruz. Minarenin yapımını tamamladık. Kardeşimle birlikte 53 metre yükseklikte olan minarenin alemini ve paratonerini birlikte taktık. Gerçekten zor bir iş ancak bu bizim mesleğimiz. Zirvede çalışmak bizleri rahatlatıyor. 53 metrede minarenin alemini takarken adeta yerde çalışıyormuş gibiyiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 17:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?