30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bu keçi sahibini çok sevindirdi

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bağlı Yağmurlu köyünde yaşayan Halit Danacı'ya ait 4 memeli oğlak görenleri hayrete düşürüyor.


Halit Danacı isimli köylü vatandaşın elinde bulunan kıl keçilerini cinsini değiştirmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından köylere verilen teke ile eşleştirince doğan oğlaklardan biri 4 memeli çıktı. Danacı, "Elimde bulunan keçileri daha verimli ve ağaçlara zarar vermeyen cins olan Saanen cinsi teke ile eşleştirdim. 2 keçiden biri tek, diğeri ikiz doğum yaptı. Bunlardan birinin 4 memeli olduğunu görünce çok şaşırdım. Normalde keçilerde iki meme olur. 4 memeden günde ortalama 5 kg. süt elde ediyorum.” dedi.


İlginç olayla ilgili aç.ıklama yapan Kırkağaç İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Melikşah Taşkın, “İlçemizin bir çok köyünde kıl keçileri ıslah çalışması yapılıyor. Bu çalışma sırasında iki farklı ırkın birleşmesinden kaynaklanan genetiksel bozukluktan oğlak 4 memeli olarak doğmuştur. Bu keçinin yavruları da az bir olasılıkla 4 memeli doğabilir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 16:17:17
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 16:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?