30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bu kez Kapıkule'ye yürüyecek

Küresel ısınma ve çevreyle ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla Manisa'dan Ankara'ya yürüyen çevreci öğretmen Cuma Toygar, gelecek yaz tatilinde de Edirne Kapıkule'ye yürüyeceğini açıkladı.


1 Temmuz 2007 tarihinde küresel ısınma ve çevre duyarsızlığını protesto etmek amacıyla, "Küresel Isınmayı durduralım" sloganıyla Manisa'dan başlattığı yürüyüşün amacına ulaştığını belirten Cuma Toygar, Manisa Manolya Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Yürüyüşü sırasında yaşadıklarını anlatan Toygar, 23 gün süren yürüyüşte yol boyunca olumlu tepkilerle karşılaştığını belirterek, "Uğradığım şehir, köy ve kasabalarda amacımı, küresel ısınmanın zararlarını, sebep ve sonuçlarını insanlara anlattım. Günlük beslenmemi benzinlik ve yol üstü restoranlarda yaptım. Gece dağlarda, ovalarda veya yol kenarlarındaki tarlalarda çadır kurarak yattım.gündüzleri 8-9 saat yürüdüm. Uşak iline kadar yürürken çok zorlandım. Ayaklarımda ödemler, şişmeler, sızlamalar oldu. Bu süreci atlattıktan sonra ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bir şekilde yoluma devam ettim. Küresel ısınmaya karşı verdiğim mücadelede zoru başardığım, hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Bu alanda gençlere zoru başarma noktasında örnek olduğumu düşünüyorum.” dedi. Yürüyüşü sırasında vatandaşlardan, emniyet güçlerinden ve çeşitli kuruluşlardan destek gördüğünü belirten Cuma Toygar, “Ben sağ salim yürüyüşümü bitirdim ancak İtalyan gelin Pippa Bacca bu mutluluğa erişemedi. Ben bu başarımı Pippa'ya armağan ediyorum. Gelecek yıl Edirne Kapukule'ye kadar yürüyerek protestomu sürdüreceğim.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:52:07
Güncelleme :28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih TOYGAR IP: 78.176.166.xxx Tarih : 1.08.2008 16:55:05

Helal Olsun Cuma Amca Çok İyi Yaptın Ama Edirne Kapıkule Çok Uzak Ankaraya Benzemez En İyisi Sen Evinde Otur Boşwer Edirne Kapıkuleyi.....