5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bu kez mahkumlar için sahnelediler

ÖDÜLLÜ TİYATRO MAHKUMLAR İÇİN SAHNELENDİ

Manisa'da bu yıl 4. kez düzenlenen Geleneksel Liselerarası Tiyatro Festivali'nde "Dokuz Canlı" adlı tiyatro ile Jüri Özel Ödülünü kazanan Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi, bu oyunu C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde sahneledi.

Cezaevi eğitim birimi öncülüğünde hazırlanan programa, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş ile davetliler katıldı. Programda konuşan cezaevi öğretmeni Hurşit Kayan, şöyle konuştu: "Cezaevleri her ne kadar arzu etmesek de sosyal dokunun bir parçasıdır ve vazgeçilmezidir. Biz cezaevi idaresi olarak bu vazgeçilmezin katlanabilir olmasına gayret ediyoruz. Tek arzumuz ailesine ve sevdiklerine kavuşuncaya kadar hükümlülerin ve tutukluların burada geçirdikleri süreyi; nedenleri, niçinleri düşünebileceği, geçmişte kalan ve hayatını ve hatalarını sorgulayabileceği sağlıklı bir ortamı hazırlayarak her anı kıymetli olan hayatın kaybedilmiş değil kazanmak için soluklanılan bir kesiti olmasını sağlamaktır."

Toplum olarak hepimizin objektif bir muhasebe yapması gerektiğini anlatan Kayan, şunları söyledi: "Bu duvarların içi ile dışı arasındaki çizginin çok ince olduğu ve herkesin hata yapabileceğinin bilincinde olarak bir gün aramıza katılacağı kaçınılmaz olan bu insanların ellerinden tutulmaya ve anlaşılmaya en az çocuklarımız kadar ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız."

Daha sonra Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ödüllü tiyatrosu olan iki perdelik oyun sahnelendi.

ÖDÜLLÜ TİYATRO MAHKUMLAR İÇİN SAHNELENDİ
ÖDÜLLÜ TİYATRO MAHKUMLAR İÇİN SAHNELENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 14:49:01
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 15:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?