4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bu köpekler şarkı söylüyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 9 yaşındaki Mert Ali Çam, flüt çalarken köpeklerinin de uluyarak veya havlayarak eşlik etmesi görenleri hayrete düşürüyor.

Bu yıl Şehit Esin Akay İlköğretim Okulu 4. sınıfına gidecek olan Mert Ali Çam, yaz aylarında boş zamanlarını evinde klavyeli flüt çalarak değerlendirirken, köpeklerinin aynı anda ulumaları ve havlamaları dikkatini çekince, flüt çalışmalarını sürekli bahçede köpeklerinin yanında yapmaya başladı. Flüt çalındığında köpeklerin de aynı anda kendisine eşlik ettiğini belirten minik Mert Ali Çam, ”İlk zamanlar flüt çalınca köpeklerimin korktukları için uluyup havladıklarını sanıyordum. Flütü çalarken uluyor ve havlıyorlar ama flütü üflemeyi durdurduğum susuyorlar. Köpeklerimi çok seviyorum. Günde üç kez köpeklerime flüt çalıyorum. Onlar da müziğim bitene kadar eşlik ediyorlar."dedi.

Mert Ali Çam’ın köpekleriyle müzik çalışması çevrede duyulunca ilgi odağı oldu. Birçok meraklı, izlemek için Mert Ali Çam'ın evine ziyarette bulunuyor. Babası İlhan Çam ise, "İlk zamanlar köpeklerimizin oğlum Mert Ali'nin çaldığı flüte karşı olduklarını düşünüyordum. Sonraları flüt çalınca uluma ve havlamalar başlıyor. Flütü oğlum çalmayı bırakınca da susuyorlar. Her gün birlikte flüt çalışmaları yapıyorlar."dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 22:47:23
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 22:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?