4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bu mutluluğu görmeye ömrü yetmedi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde Manisa’da bir sokağa şehit ismi verildi, ancak bu teklifi belediyeye götüren babanın ömrü sokağın açılışına yetmedi.

1994 yılında Tunceli’de vatani görevini yaparken şehit olan Muzaffer Yalçıner’in ismi Arda Mahallesi’ndeki bir sokağa verildi. "Şehit Muzaffer Yalçıner" adının verildiği sokağın açılış töreninde şehit Muzaffer Yaçıner’in annesi Atiye Yalçıner duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

20 gün önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden şehit Muzaffer Yalçıner’in babası Selçuk Yaşçıner (52), söz konusu sokağa şehit oğlunun ismi verilmesi için bir süre önce Belediye Başkanı Bülent Kar’a ricada bulunmuştu. Yalçıner, sonunda amacına ulaştı. Belediyenin oğlunun isminin bir sokağa verilmesi onayını duyan baba Yalçıner, bu sevinçli haberi hemen eşi Atiye Yalçıner’i ulaştırdı.

Yalçıner ailesi, Arda Mahallesi’ndeki sokağa şehit oğulları Muzaffer Yalçıner isminin verileceği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nü dört gözle beklemeye başladı. Ancak 20 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden baba Selçuk Yalçıner’in ömrü, bu mutlu günü görmeye yetmedi.

Şehit Muzaffer Yalçınerin’in isminin verildiği sokağın açılış törenine Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, anne Atiye Yalçıner, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde Manisalı şehidimizin ismini bu sokakta yaşatacağız. Vatan için şehit düşen evladımızın ismini sokağa vermekten büyük gurur duyuyorum. Bundan böyle Arda Mahallesi’ndeki bu sokağa şehit Muzaffer Yalçıner’in ismini verdik" dedi.

Şehit Muzaffer Yalçıner’in isminin bu sokağa verilmesinde babasının gayretlerinden söz eden Başkan Kar, "Rahmetli Selçuk Yalçıner, 20 gün önce aramızdan ayrıldı. Benden şehit oğlunun isminin ölümsüzleşmesi için sokak ismini verilmesini talep etmişti. Ben de konuyu meclis gündemine taşıdım ve talebi kabul edildi. Biz, şehit Muzaffer Yalçıner Sokağı’nı anlamlı bir gün olan bugün açmayı planladık, ancak rahmetlinin bu güzel günü görmeye ömrü yetmedi" derken, konuşmasının ardından törende bulunan acılı anne Atiye Yalçıner, duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Işın, Başkan Kar, Paşa Demirel’in elini öptüğü anne Yalçıner, oğlunun ismi yazılı tabelanın üzerinde sarılı Türk bayrağını çekerek sokağın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra sokakta döktürülen lokma ikramına geçildi. Protokol ve misafirler ikram edilen lokmaları yedikten sonra tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 20:49:11
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 01:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?