5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bu müzeyi ayağa kaldıracağız!

VALİ GÜVENÇ MÜZEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Manisa Valisi Celalettin Güvenç Manisa Müzesi'nde incelemelerde bulunarak restorasyon çalışmalarının bir an önce başlaması için talimatlarda bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürü Mimar Hasan Yavuz ile birlikte Müzeyi gezen Vali Güvenç, 1 milyon 500 TL ye yakın kaynaklarının olduğunu belirtti. Güvenç " Biz buranın basit bir onarımla drenajını yapar müzeyi açarız diye düşünüyorduk, ancak gerek Vakıflar Genel Müdürlüğü, gerekse 2 nolu kurum basit onarım ile değil restorasyon projesi ile birlikte drenajının yapılmasını arzu etti, talimatını verdi. Onlarada saygı duymak lazım. Dolayısı ile şimdi arkadaşlarımızdan ricamız 15 gün içerisinde proje ihalesini yapmaları." dedi.

Etnografya bölümünün basit onarım çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Güvenç " Paramız var. Dolayısı ile bu yıl buraya ciddi bir şekilde emek ve kaynak ayıracağız. Bu müze gerçekten geniş uzman olmaya çok gerek yok. Eğer onarımlarını yapabilip hizmete açabilsek bölgeye hitab edebilece özelliklere sahip bir yer. Bir kere kendisi zaten başlı başına bir tarihi eser. Gerekirse özel idareden de kaynak ayıracağız. Bu müzeyi ayağa kaldıracağız. Bu yıl Etnografya bölümünün biteceğinin sözünü veriyoruz Manisa'ya. Arkeoloji bölümünün de projelerini yaklaşık maliyetlerini çıkarıp ihalelerinin yapılmasını bekleyeceğiz." diye konuştu.

VALİ GÜVENÇ MÜZEDE İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ GÜVENÇ MÜZEDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:59:04
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 14:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?