3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Bu oyun 'yurt' için

SARIGÖL'E ÖĞRENCİ YURDU İÇİN TİYATRO GÖSTERİMİ

Cumhuriyet Kadınları Sarıgöl Şubesi ile Sarıgöl ve Köyleri Eğitim-Kültür Derneği işbirliğinde, Sarıgöl'e bir öğrenci yurdu kazandırılması amacıyla tiyatro gösterimi düzenlendi.

Sarıgöl Cumhuriyet Sineması'nda Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından öğrencilere iki perdelik "Kurşun Asker", yetişkinler için de Turgut Özakman'ın eseri olan "Direniş" adlı oyun sergilendi. Büyük beğeni kazanan her iki oyun izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Tiyatro gelirinin ilçede okumakta olan köylü öğrencilerle, dışarıdan gelen öğrenciler için yurt yapımına harcanacağı belirtildi.

Sarıgöl ve Köyleri Eğitim-Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öncü ve Cumhuriyet Kadınları Sarıgöl Şubesi Başkanı Ecz. Ayşe Özhan birlikte yaptıkları açıklamada, "İlçemizde barınma sıkıntısı çekmekte olan öğrencilerimizi rahatlatmak amacıyla öğrenci yurdu yapımı için girişimler başlatıldı. Cumhuriyet Kadınları Sarıgöl Şubesi, Samsun Sanat Tiyatrosu ile bağlantı kurdu. Sarıgöl ve Köyleri Eğitim-Kültür Derneği de organizasyonu üstlenerek ilçemizde öğrencilere ve yetişkinlere tiyatro izlettik. Buradan elde edilecek gelirin tamamı Sarıgöl ve Köyleri Eğitim-Kültür Derneği'ne kalacak. Derneğin çalışmaları içinde olan öğrenci yurdu yapımında değerlendirilecektir." dediler. Ayrıca, öğrenci yurdu için arsanın satın alındığını, önümüzdeki günlerde binanın yapımına başlanacağını ifade ettiler.

SARIGÖL'E ÖĞRENCİ YURDU İÇİN TİYATRO GÖSTERİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 13:34:00
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 14:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?