4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bu sene Ramazan renkli geçecek

Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri renkli görüntülerle başladı.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde İstanbul Galata Mevlevileri Tasavvuf ve Semazen Gösterisi Manisalıların beğenisine sunuldu. Gösteriyi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve başkan danışmanı Alpaslan Ustamehmetoğlu ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda Manisalı izledi.

Alanı dolduran Manisalılar, Mevlevilerin semazen gösterisinde tasavvuf havasını yaşama fırsatı buldular. Etkinliklerin ikinci gününde ise TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Hale Yamaner Manisalılar ile buluştu. Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan genç sanatçı, birbirinden güzel halk müziği eserlerini seslendirdi. Türk Halk Müziği konserine Manisalıların da ilgisi yoğun oldu. İftar sonrası başlayan etkinlik için meydanı dolduran Manisalılar, TRT sanatçısının yorumuyla halk müziğinden seçme eserleri dinlediler. Ramazan çadırlarının konser alanına yakın olması nedeniyle konser öncesinde alana gelen Manisalılar, stantlardan alışveriş yaptı, Ramazan eğlencelerini yaşama fırsatı buldu.

Etkinlikleri takip eden Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Ramazan etkinliklerini planlarken Ramazan'ın manevi havasına uygun etkinlikler düzenlediklerine dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu; “Manisa Belediyesi olarak düzenlediğimiz Ramazan etkinliklerimizde bu günlerin maneviyatını da göz önünde bulundurarak planlamalar yaptık. Etkinliklerimizin tamamını iftardan sonra başlıyor ve ücretsiz olarak halkımızın beğenisine sunuluyor. Manisalıların etkinliklere ilgi göstermesi bizleri çok memnun etti. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatıyla hazırlanan programın ilerleyen günlerinde de birbirinden güzel etkinliklerimiz olacak. Özellikle Atatürk'ün sevdiği şarkılar gecesi ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun etkinliklerinin çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?