4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Buğday üreticisi kar etmedi

Turgutlu ilçesinde, buğday fiyatının serbest piyasada 30-40 Kuruş olması üzerine bekledikleri fiyatı bulamayan buğday üreticileri, masraflarını karşılama telaşınına girdi.

Geçtiğimiz yıl üreticinin buğdaydan para kazanmasına bağlı olarak bu yıl buğday ekiminin artması fiyatın da düşmesine sebep oldu. 30-40 Kuruş fiyatla buğdayını satabilen çiftçi, ancak girdi maliyetlerini karşılayabiliyor.

Buğdayın ek ürünü olan samanda ise fiyatın 30 kuruştan 10 kuruşa gerilemesi çiftçiye ikinci şoku yaşattı. Konuyla ilgili olarak Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, “Çiftçimiz 2009 yılında buğday üretimi sonunda umduğunu bulamadı. Açık tarlaları değerlendirmek amacı ile buğday ekimi yapan çiftçimiz girdi maliyetlerini ancak karşılayabildiler. Bu sezon buğdayda çiftçimiz malesef kar etmedi." dedi.

Türkiye'de acilen ürün plantasyonu yapılması gerektiğini belirten Şenol, "Çiftçimiz ne ekeceği, ne kazanacağı konusunda tahmin yürütebilmeli ve bilgilendirilmelidir. Mevcut uygulamalarda çiftçimiz sürekli zarar görüyor. Hükümetimizin de tarım politikasını bir daha gözden geçirmesi gerekli.” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?