30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bülent kar adaylık için gitti

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Sümerbank davasında beraat kakarının çıkmasıyla birlikte adaylık aşamasındaki en önemli engelin ortadan kalktığını söyledi.

Sümerbank Pamuklu Mensucat ile ilgili kendisi hakkında açılmış tek davanın beraatla sonuçlandığını açıklayan Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, adaletin son noktayı koyduğunu söyledi.

Sümerbank üzerinden kendisi hakkında karalama kampanyaları yapıldığını hatırlatan Kar sözlerini şöyle sürdürdü: “Sümerbank bildiğiniz gibi uzun zamandır Manisa’mızın gündemindedir. Başbakanlık Özelleştirme İdare’sinin açtığı ihaleyle satışa sunulan Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş.nin Manisalı iş adamları tarafından alınarak yatırıma dönüştürülmesi amacıyla Belediye Başkanı olarak bu çalışmaya destek verdim. Bir takım çevrelerce bu durum kamuoyuna olumsuz yansıtıldı. B konuda hakkımda açılan görevi kötüye kullanma davasından da beraat ettim. Mahkemenin vermiş olduğu bu karar yanlış bir şey yapmadığımızı göstermektedir.”dedi.

Seçimler öncesinde adaylığı önündeki en büyük engelin kalktığını dile getiren Kar, “Ankara’ya adaylığımızla ilgili çalışma yapmaya gidiyorum. Yatığımız hizmetler ortada. Manisa’da bir dönem daha bu görevi yapmaya talibim. Umarım hayırlısı olur.”diye konuştu.

Bülent Kar, aday adaylığını açıklamaya hazırlanan rakibi Orkun Şıktaşlı için ise “Orkun tanıdığımız bir arkadaşımız. 31 Ocak’tan önce aday adaylığı başvurusunda bulunması gerekiyordu. Bilet almadan piyango çekişline katılamazsınız. Bu nedenle başvuruyu yapmak gerekiyordu. Hayırlı olsun.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?