5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bulgar öğrencilerden valiye ziyaret

BULGAR ÖĞRENCİLERDEN VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET

"Sevgi Köprüsü Projesi" kapsamında Manisa Valiliği öncülüğünde ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Bulgaristan Manisa'ya gelen öğrenciler, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Şube Müdürü İsa Kara, Karaağaçlı Belediye Başkanı Sadık Ataklı, Avrasya Türkleri Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Serbest'in de bulunduğu ziyarette, öğrenciler Vali Güvenç'e çeşitli hediyeler sundular. İzmir Avrasya Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Serbest nezaretinde olan öğrenciler, Vali Celalettin Güvenç'i Bulgaristan'a davet etti. Ziyarette, bu proje kapsamında önümüzdeki sene 40-45 Türk öğrencinin Bulgaristan'ı tanımaları ve bir köprü görevi görmeleri amacıyla Bulgaristan'a ziyarette bulunacağı belirtildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kara, proje ile amaçlarının hem Manisa'yı tanıtmak hem de Türkçe öğrenmelerine fırsat vermek olduğunu ifade ederek, “Bulgaristan Rodop bölgesinden gelen, asimilasyondan dolayı dilleri unutturulmuş Türk kökenli 90 öğrencimiz ile 10 öğretmen, Manisa Akşemsettin İlköğretim Okulu'nun misafirhanesinde öğretmenlerimiz tarafından misafir edilmektedir. Konuklarımız 17 Temmuz'a kadar ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulacaklar." dedi.

Avrasya Türkleri Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Serbest söz konusu projenin 10-15 yıl sonra büyük faydalar sağlayacağını belirterek, "Türkiye - Bulgaristan arasında sevgi köprülerinin atılması her iki taraf için de faydalı olacak. Çocuklarımız 10-12 yaş gurupları arasından seçilmişlerdir. Geçen yıl 135 çocuk, 15 yetişkin getirmiştik. Bu projenin ileri ki yıllarda da devam ettirilmesi hedefimizdir." dedi.

Çocuklar adına konuşan Erol Finkof, kendilerine gösterilen ilgi ve sıcak yakınlıktan dolayı teşekkürlerini sundu.

Bu proje sayesinde çocukların çok güzel saatler geçirdiğini, Türkçeyi daha iyi öğrendiklerini belirten Vali Celalettin Güvenç, onları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kitap hediye etti. Vali Güvenç, “Nazik davetlerini dikkate alacağım. En kısa zamanda yapılacak ziyarette iş adamlarımızla görüşüp birlikte Bulgaristan'a gelmeyi planlıyorum." dedi.

BULGAR ÖĞRENCİLERDEN VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET
BULGAR ÖĞRENCİLERDEN VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 14:18:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 15:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?