5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bunlar da traktör çetesi

HAKSIZ MENFAAT TEMİN EDEN ÇETEYE DARBE

Nitelikli dolandırıcılık ve traktör hırsızlığı olaylarına adı karışan 11 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa sürdürülen operasyonda, haksız menfaat temin eden, resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve traktör hırsızlığı olaylarına karıştığı iddia edilen şahıslara yönelik çalışma başlatıldı. Turgutlu başta olmak üzere Kırkağaç, Selendi ilçeleri İzmir ve Sakarya'da 20 ekip, 100 polisin katılımıyla operasyon yapıldı. Operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, 15 adet çalıntı traktör ele geçirildi.

Operasyonla ilgili Turgutlu'ya gelerek basın toplantısı düzenleyen Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "sahte evrak düzenlemek ve motor, şasi numaralarını değiştirmek suretiyle 3. şahıslara satılan toplam 11 adet traktör ele geçirildi. Bu traktörlerden biri Uşak, biri Kula ve 9 tanesi de Turgutlu'da ele geçirildi. Alaşehir'de ayrıca, satışa hazır hale getirilmiş dört traktör ekiplerimizin çalışması sonrası ele geçirildi" dedi.

Adem Aydemir, bu traktörlerden üç adedinin Denizli Merkez ve Buldan ilçesinde, 1 adedinin Alaşehir ilçesinden çalıntı olduğunun tespit edildiğini ve sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Adem Aydemir konuşmasına şöyle devam etti: "Örgüt üyelerinin kırsal kesimlerdeki çiftçilerin borcundan dolayı üzerinde mülkiyeti muhafaza bulunmasından dolayı satışı yapılamayan veya hacizli olan traktörleri ruhsat sahiplerinden rayiç bedelin altında satın aldıktan sonra bu traktörlerin önce motor ve şasi numaraları üzerinde oynama yapılarak herhangi bir araç üzerinde kayıtlı olmayan motor ve şasi numarası oluşturulup yeni oluşturulan bu motor ve şasi numarasına göre sahte olarak düzenlenen fatura ile

traktörü ilk kez tescil yapılıyormuş gibi gösterip kayda aldırdıktan sonra aynı traktörü bir üçüncü şahıs üzerine piyasa değeri üzerinden sattıklarını tespit ettik."

ELE GEÇİRİLEN MALZEME

Gözaltına alınan 11 şüpheli şahsın evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, motor ve şasi numaraları değiştirilmiş olabileceği tahmin edilen toplam 9 adet traktör, ayrıca sahte evrak yapımında kullanılan kaşeler, motor ve şasi numaraları değiştirmekte kullanılan çok sayıda numaratör, daha önceki traktör satışlarında kullanılan çok sayıda ruhsat, ruhsat fotokopileri, tescil belgeleri, satış sözleşmeleri, vekaletname, sahte faturalar, traktör uygunluk belgeleri, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait 4 adet fişek, 27 adet 7,65 mm çapında fişek ve satışı yapılan traktörlere ait plakalar ele geçirildi.

İFADE VERDİLER

Operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Hüsnü B. (44) ile Hasan H.V. (31), Bayram V. (37), Nejdet G. (45), Cengiz B. (43), Muhterem Y. (31), Mehmet K. (63), Emrah K. (27), Sadettin K. (44), Ömür B. (32) isimli şahıslar savcılığa sevk edildi.

Şüphelilerden N.O. (71) isimli şahıs ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Turgutlu'da mahkemeye çıkarılan şüphelilerin yargılanmasına başlandığı ve gece saatlerine kadar yargılamanın süreceği öğrenildi.

HAKSIZ MENFAAT TEMİN EDEN ÇETEYE DARBE
HAKSIZ MENFAAT TEMİN EDEN ÇETEYE DARBE
HAKSIZ MENFAAT TEMİN EDEN ÇETEYE DARBE
HAKSIZ MENFAAT TEMİN EDEN ÇETEYE DARBE
HAKSIZ MENFAAT TEMİN EDEN ÇETEYE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 12:45:02
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 15:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?