30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bürokrasi çilesine son verecek kart

Manisa Belediyesi’nin başlattığı online hizmet sistemiyle bürokrasi en aza inecek.


Faaliyete geçen yeni sistem kapsamında vatandaşlara ücretsiz olarak kentli kartı verilecek. Pazartesi günü kartların dağıtımına başlanacak. Kentli kart sahibi olanlar şehrin çeşitli noktalarında bulunan bilgisayar stantlarında bir kaç saniyede kendileri ve belediye hizmetleriyle ilgili tüm bilgilere ulaşabilecekler.


ÖDEME DE YAPILABİLECEK
Vatandaşlar bu noktalarda önce borçlarıyla ilgili verilere ulaşıp ardından kredi kartıyla ödeme yapabilecek. Sistem kapsamında şu hizmetler veriliyor: Borç sorgulama, borç ödeme, tahakkuk bilgilerini görme, beyan sorgulama, mezarlık yeri sorgulama, konutlarla ilgili rayiç bedel sorgulama, belediye faaliyetleri, kent rehberi, nöbetçi eczaneler, aile hekimliği, beyaz masa ve her konuda bilgi edinme.
Sistem sayesinde vatandaşlar 7 gün 24 saat adres sorgulayabilecek. Arıca Manisa Belediyesi’nin resmi internet sitesinden meclis toplantıları, huzurevi ve belediye hizmet servisleri izlenebilecek.


Belediye Basın Danışmanı Bilal Demir vatandaşlara çağrıda bulunarak Pazartesi günü kentli kartlarının ücretsiz olarak dağıtımına başlanacağını söyledi. Demir, söz konusu kartlardan her vatandaşın mutlaka alması gerektiğine dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?