5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Büyük vurgun: 23 gözaltı

BÜYÜK VURGUN

Manisa polisi, 10 ilde ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonla 350 ton kaçak akaryakıt ele geçirirken, örgüt kurup akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen toplam 23 kişiyi gözaltına aldı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir benzin istasyonunda kaçak ve katkılı akaryakıt yapıldığı ihbarını alan Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) yaklaşık 5 ay süren takibin ardından Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illeri ile Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan akaryakıt istasyonlarında 11 ayrı olayda toplam 350 ton kaçak ve katkılı akaryakıt ele geçirildi. Söz konusu benzin istasyonlarının içerisinde ise 5 adet gizli yer altı tank tespit edilirken, Salihli merkez olmak üzere Mersin, Kütahya, Uşak, Afyon, İzmir, Eskişehir, Şırnak, Mardin ve Kocaeli illerinde 23 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 350 adet fişek, kaçak akaryakıt aktarımında kullanılan çok sayıda muhtelif aparatlar ve muhteviyatı, yanıltıcı ve sahte fatura ile koçanları ve 55 bin TL civarında suçtan elde edildiği öne sürülen ABD doları, euro ve TL ele geçirildi. Operasyon kapsamında göz altına alınan şahısların yağ, solvent, whitepreet gibi kimyasalları karıştırmak sureti ile elde ettikleri akaryakıtı "Ucuz Rafineri Çıkışlı Motorin" adı altında piyasa sürdükleri iddia edildi.

"Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri içerisinde 5015 sayılı petrol piyasası kanununa muhalefet ederek akaryakıt kaçakçılığı yapmak, nitelikli dolandırıcılık ve 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından gözaltına alınan V.D.(45), E.D.(26), M.A.K.(32), S.F.(24), N.B.(30), B.S.(28), B.D.(46), A.K.(38), A.B.(39), H.A.(29), M.D.(35), H.A.(44), R.A.(23), R.G.(28), M.Ö.(19), R.D.(24), M.S.D.(23), M.D.(32), A.D.(26), M.K.(47), Ç.A.(32), M.K.(31), H.O.(25) adliyeye sevk edildi.

Salihli ilçesinde basın toplantısı düzenleyen Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, böyle bir operasyonun Manisa'da ilk defa gerçekleştirildiğini kaydederek, "Burada öncelikle Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve operasyonda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma oldu. Her türlü teknik imkanlarla beraber 5 ay süren takip sonucunda kaçak akaryakıt olayını ortaya çıkardık. 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu 350 ton akaryakıt ele geçirildi. Bu olayla ilgili 23 kişi göz

altına alındı. Kaçak akaryakıt olayında devletin büyük kaybı olduğu ortaya çıktı. Evlerde yapılan aramalarda Z raporları soba içerisinde saklı vaziyette ele geçirildi. Kaçakçılık olayında vergi kaybı olduğu gibi milli servet kaybının da olduğu bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

BÜYÜK VURGUN
BÜYÜK VURGUN
BÜYÜK VURGUN
BÜYÜK VURGUN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:57:05
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?