26
Nisan
2024
Cuma
MANİSA

Çaldağı'nda 76 yaşında bir eylemci

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Muammer Arabulan, İngiliz firması tarafından maden çıkartma faaliyetleri kapsamında ağaçların kesilmemesi için eylem yaptı.

Turgutlu ilçesi Çaldağı beldesinde İngiliz firması Sardes Nikel tarafından Nikel madeni çıkartma ve zenginleştirme faaliyetleri kapsamında yüzlerce çam ağacının kesilecek olmasını eleştiren 76 yaşındaki emekli astsubay Muammer Arabulan, ağaçların kesileceği yere çadır kurdu.

Tansiyon ve şeker hastası olmasına karşın tüm doğa zorluklarına rağmen bir haftadır eylemini sürdüren Arabulan, işletme nedeniyle doğanın zarar göreceğini ve yeşilin elden gideceğini söyledi. Verimli Gediz Havzası ve Turgutlu Ovası'nın yok olmaması için çalıştığını belirten Arabulan, "Bize bırakılan vatan parçasını korumak bizim vazifemiz. Emanete ihanet etmeyiz" dedi. İlçenin belediye başkanı ve kaymakamını da yanına beklediğini ifade eden Arabulan, şöyle konuştu: "Gücüm yettiği kadar bu eylemi sürdüreceğim. Çocuklarıma ilaçlarımı yanıma getirmelerini söyledim. Ağaçlar kesilmesin diye nöbet tutacağım."

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:46:04
Güncelleme :9 Haziran 2009 Salı 17:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OLCAY GENÇTÜRK IP: 88.251.46.xxx Tarih : 9.06.2009 19:49:39

siz her şeyi çok biliyorsunuz