4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çaldağı'nda madene ilginç tepki

İNGİLİZ Sardes firması tarafından Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki Çaldağı yamaçlarında kurulan ve 300 bin çam ağacının kesilmesine yol açacağı öne sürülen nikel madenine çevrecilerin tepkisi dinmiyor.

Kendisini 'toprak ana' olarak tanıtan İstanbul 3'üncü Bölge TEMA Temsilcisi Zekavet Taş ile Manisa'da 'tarzan' olarak tanınan Salihlili çevreci Mustafa Kuzu, madenin yakınına çadır kurdu. İki çevreci, madenin faaliyetleri durana kadar Çaldağı'nda yaşayacaklarını açıkladı.

Eyleme, Turgutlu'daki bazı sivil toplum kuruluşları ile çevreciler ve köylüler de destek verdi. Zekavet Taş, 'Çaldağı çok güzel ve doğal bir yer. Burada bulunan yaklaşık 300 bin çam ağacının maden nedeniyle kesilecek olması çok kötü. Buna inanmak istemiyoruz. Bu bölgeyi kim görse bu ağaçların kesilecek olmasına içi yanar. Biz hiçbir siyasi görüş ve düşüncede değiliz. Sadece amacımız buradaki ağaçları kurtarmak. Toprak yok olduğunda, bir daha yenisi gelmez. Para uğruna burada yapılacak olan katliama kimse seyirci kalmamalı. Biz bu eylemi başlattık ve çadırımızı kurduk. Çok kısa süre içerisinde burada bize destek verecek vatandaşların da çadırlarını göreceksiniz. Biz burada kesilmesine karar verilen ağaçların kesim kararı iptal olana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Son derece kararlıyız. Karar geri çekilmezse ağaçlarla birlikte bizi de kessinler. Uzun yıllar sürse bile ağaçlarımızın bekçisiyiz' diye konuştu

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 23:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?