30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çalıntı gıdalar Manisa'da bulundu

Aydın'ın Nazilli ilçesine götürülmek üzere Kocaeli'nin Gebze ilçesinden yola çıkarılan 65 bin YTL değerinde 15 ton bakkaliye malzemesi, baba ve oğul olan şoförler tarafından Manisa'da bir depoya bırakıldı. Çalıntı mallar Manisa polisinin takibi sonucu depoda bulundu.

Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 14 Mayıs günü Özduy uluslararası nakliyat firması tarafından teslim alınan 65 bin YTL değerinde 15 ton bakkaliye malzemesi, Kocaeli'nin Gebze ilçesinden yola çıkarılarak Aydın'ın Nazilli ilçesine gönderildi. Malın yüklü olduğu 35 AR 4962 plakalı kamyonu kullanan A.B. ile M.B. isimli baba oğul, bir kamyon dolusu malı Nazilli yerine Manisa'da bir depoya bıraktılar.

Mal sahibinin şikayeti üzerine çalıntı bakkaliye malzemelerini arayan Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, malzemelerin merkez 1. Anafartalar Mahallesi'nde bir depoda olduğunu tespit etti. Depoya yapılan baskında çalıntı malların bir kısmı bulunurken depoda görevli Özkan B. de yakalandı. Malların geri kalan kısmının da Kula ilçesine götürülmek üzere 45 K 6468 plakalı bir kamyonda olduğunu belirleyen ekipler, yapılan takip sonucu şüpheli kamyonu buldu. Kamyonu kullanan Nurullah Ç. ve Yunus K. isimli şüpheliler yakalandı.

65 bin YTL değerinde 15 ton bakkaliye malzemesi sahibine verilmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, şüpheliler Nurullah Ç. ve Yunus K. bugün Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Malları Gebze ilçesinden getiren kamyonun şoförleri A.B. ve M.B. isimli baba oğulun ise arandığı belirtildi.

Manisa'ya gelen Özduy uluslararası nakliyat firması sahibi Abuzer Yavuz, Manisa polisinin kendilerini büyük bir zarardan kurtardığını belirterek teşekkür etti. Yavuz, olayın sorumlularının da bir an önce bulunmasını ümit ettiğini söyledi.

Bu arada Türkiye genelinde son yıllarda nakliye dolandırıcılığında dikkat çekici artış olduğu, bu yöntemle çalınan malların değerinin çok altında marketlere satıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 18:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?