4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çalışan gazeteciler unutulmadı

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bazı sivil toplum kuruluşları ve oda yönetimleri Manisa Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Manisa’daki yerel ve ulusal medya kuruluşlarında çalışan basın emekçileri Manisa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait Kültür Sitesi’ndeki temsilcilikte biraya geldi. Cemiyet Başkanı Ertuğrul Aytaç gazetecilerin zor bir meslek icra ettiğini hatırlatarak, çalışan gazetecilerin zor şartlarda heves ve alın teriyle halka haber ulaştırmada köprü olduğunu söyledi.
Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle MHP’li kadın üyeler ziyarette bulundu. MHP Kadın Kolları Başkanı Sevil Şekercioğlu ile Başkan Ertuğrul Aytaç, bu özel gün anısına pasta keserek kutlama yaptılar.

MTSO'DAN ANLAMLI ZİYARET

Geçen yıl basın sektörüne destek olmak amacıyla yarışma düzenleyen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetimi, Çalışan Gazeteciler Günü’nde emekçileri unutmadı. MTSO Meclis Başkanı Yaşar Coşkun, MTSO Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ve diğer yöneticiler, Cemiyet’e ziyarette bulunarak basın sektörünün sorunları hakkında gazetecilerle görüş alış verişinde bulundular.

Manisa esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Genel Sekreteri Önder Savcı da gazetecilerle bir araya geldi. Kendisinin de gazetecilik mesleğinden geldiğini hatırlatan Savcı, “Sizleri en iyi anlayan insanlardan birisiyim. O yüzden Birlik olarak her zaman basın kuruluşlarına destek vermeye hazırız.”diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç de basın kuruluşlarına bir kutlama mesajı gönderdi. Güvenç; “Halkın haber alma ihtiyacını gideren basın, toplumun bilgilendirilmesi, sosyal ve kültürel hayatın geliştirilmesi, kamuda görev yapanların gözü, kulağı olarak da hizmetlerin daha verimli hale getirilmesi konularında yaptığı yayınlarla önemli katkıda bulunmaktadır. Manisa’da görev yapan basın mensuplarımız üzerine düşen görevi büyük bir fedakarlıkla ve başarıyla yerine getirmektedir. Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı yasanın kabulünün yıldönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, basınımızın tüm çalışanlarına en içten sevgi ve selamlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.
Manisa Belediyesi, Doruk Koleji ve bazı kuruluşlar da gazete bürolarına çeşitli hediyeler ve çiçek göndererek basın sektörüne verdikleri önemi ortaya koydular. Manisa Ticaret Borsası ise gazetecilere yemek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 17:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?