4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çanakkale şehitleri Kula'da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünü nedeniyle Kula’da düzenlenen törende Çanakkale Şehitleri anıldı.

Atatürk anıtına konulan çelenk töreninden sonra Kula Belediyesi düğün salonunda tören devam etti. Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Bayram Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Vali Muzaffer Ecemiş İlköğretim Okulu’nun hazırlamış olduğu programda okul müdür yardımcısı Yalçın Kapucu Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili bir konuşma yaptı. Kapucu, "Çanakkale, bu milletin diriliş destanıdır. Bu vatanı savunurken Çanakkale'de şehit düşen kahramanların kalplerindeki Türkiye sevdasını iyi anlamak zorundayız. Geleceğe emin adımlarla yürürken, gücümüzü, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı'ndan alacağız. Çanakkale ruhuna sahip çıkan herkes bu vatanın, bu ülkenin evladıdır." diye konuştu.

“Çanakkale Geçilmez” adlı Çanakkale destanını anlatan tiyatro gösterisinin ardından müzik öğretmeni Neslihan Alkan yönetimindeki öğrenciler, Çanakkale Şehitleri için yazılan şiirler ve yakılan türküleri slayt gösterileri eşliğinde seslendirdiler. Salonda duygulu anlar yaşandı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?