30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çaresiz anne kızına şifa arıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 10 yıl önce hastalanan büyük kızına bir böbreğini vererek sağlığına kavuşturan anne, şimdi de iki böbreği de iflas eden küçük kızı Sinem'i kurtarmaya çalışıyor.


Sarıgöl'e bağlı Tırazlar köyünde yaşayan anne Fatma Aksoy (52), 1998 yılında iki böbreği de çalışmayan büyük kızı Sibel Aksoy'a (29) bir böbreğini vererek hayata döndürmüştü. Fatma Aksoy'un bu kez de 15 yaşındaki küçük kızı Sinem aynı hastalığın pençesine düştü. Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Lisesi 10 Fen-A sınıfı öğrencisi olan ve bir süre önce okulun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'ndeki arkadaşları tarafından kendisi için yardım kampanyası başlatılan Sinem Aksoy'un bu durumu anne Fatma Aksoy'u çaresiz bıraktı. Sinem'in sağlığına kavuşabilmesi için çaba gösteren anne Fatma Aksoy, "Büyük kızımı böbreğimi vererek kurtardım. Küçük kızım Sinem için de kalan tek böbreğimi vermek istiyorum ama doktorlar müsaade etmiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir kızımı kurtardım Sinem'in kurtulması için uygun böbrek naklini bekliyoruz. Böbrek nakli oluncaya kadar kadar kızım sürekli diyaliz makinasına bağlanacak."dedi.


İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören Sinem'e, 10 yıl önce kendisi gibi böbrek hastası olan ve annelerinin verdiği böbrekle sağlığına kavuşan Sibel refakat ediyor. Baba Halis Aksoy da küçük kızının sağlığına kavuşmabilmesi için çalışıyor. Kızına böbreğini vermek istediğini ancak doku uyuşmazlığı olduğunu ifade eden baba Aksoy, "Kızımın bu durumda olması bizleri çok yıprattı. Böbrek naklinden başka çare yok. Okuldan arkadaşları sürekli olarak Sinem'i telefonla arayarak moral veriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Arkadaşlarının Sinem için kampanya başlatmış olması da bizi çok duygulandırdı." şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?