6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

CBÜ Haldun Dormen'i ağırladı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 19. Bahar Şenliği, Türk tiyatrosunun dev ismi, Devlet Sanatçısı Haldun Dormen ve Dormen'in öğrencisi, CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve şu anda da Fox TV'de yayınlanan Araf Zamanı adlı dizide rol alan Emre Karakoç'un katıldığı söyleşi ile devam etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ece Onur, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşi, 15 Mayıs'ta Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Lise eğitimini Robert Kolej'de, tiyatro eğitimini ise ABD'de bulunan Yale Üniversitesi'nde tamamlayan; Erol Günaydın, Nisa Serezli, Metin Serezli, Erol Keskin gibi isimlerle çalıştığı

Dormen Tiyatrosu ile Türk tiyatrosuna en parlak dönemini yaşatan, yönetmeliği yaptığı filmlerle iki kez Antalya Altın Portakal Film Festivali en iyi film ödülünü kazanan, Hacettepe Üniversitesi tarafından Onursal Bilim Doktoru unvanı ile ödüllendirilen Haldun Dormen, söyleşideki sıcak tavırları, esprileri, mütevazılığı ve enerjisiyle büyük beğeni topladı.

Haldun Dormen ve Emre Karakoç'u soru yağmuruna tutan öğrenciler, böylesine dev bir sanatçıyı üniversitelerinde görmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.

Gençlerle bir arada olmaktan ve çalışmaktan büyük zevk aldığını, pek çok genç oyuncu adayı ile de çalışmaya devam ettiğini dile getiren Dormen, "Gençler benim hayat kaynağım. Onlara eğitim verirken, ben de onlardan çok şey öğreniyorum" dedi. Öğrencilerin, tiyatro eğitimi almamış kişilerin oyuncu olmaları konusunda ne düşündüğünü sormaları üzerine de, "Ben oyunculuk için mutlaka tiyatro eğitimi alınması gerekir diye düşünmüyorum. Bu tamamen, çok istekli ve çok kararlı olmayı gerektiren bir konu. Örneğin, tiyatro eğitimi olmayan Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'u çok beğeniyor ve çok başarılı buluyorum. Rol aldıkları dizilerde eğitimli ve çok kaliteli oyuncularla bir aradalar ama onların karşısında rol yaparken kesinlikle ezilmiyorlar, kendilerini çok geliştirdiler. Böyle örnekleri çoğaltmak da mümkün" diye konuştu.

Söyleşinin başında sahneye davet edilirken de, uğurlanırken de dakikalarca ayakta alkışlanan Haldun Dormen ve Emre Karakoç'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. -

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:23:16
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?