5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

CBÜ kentle bütünleşecek!

CBÜ'DE REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör adayı, CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, “Hedefimiz, üniversitemizi Manisa'yla bütünleştirmek ve tüm birimleriyle Türkiye'de iddialı bir üniversite haline getirmek" dedi.

CBÜ'nün kurulduğu tarihten bu yana aldığı mesafenin yeterli olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Süreyya Sakınç, üniversitenin dünya standartlarında olması gerektiğini savundu.

Sakınç, aynı tarihte kurulan üniversitelerin alt yapılarını tamamladıklarını da hatırlatarak, CBÜ’nün her zaman ilk tercih edilen bir üniversite olması gerektiğini vurguladı. CBÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, üniversiteyi, baskı ve ayrımcılıktan uzak, din ve vicdan özgürlüğünün, demokrasinin hakim olduğu, Manisa'yla bütünleşen ve bölgesinde gelişen bir hale getireceğini taahhüt etti. Sakınç, öncelikli olarak üniversitenin Manisa’yla bütünleşen bir üniversite konumuna getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Referandum öncesi anayasa değişikliğine 'Evet' demesiyle dikkat çeken CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, CBÜ İle ilgili olarak hazırladığı projelerini ve hedeflerini anlattı. Manisa'da her dönem eleştiri konusu olan üniversite-Manisa bütünleşmesi konusunda öncelikle üniversiteye büyük görevler düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Süreyya Sakınç, "Manisa'nın sosyal ve ekonomik gelişmesinin temel dinamiklerinden birisi olarak üniversitemiz, kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayacak potansiyele sahiptir. Bu potansiyel Manisa ile doğal bütünleşmenin, birlikteliğinin sağlanmasıyla harekete geçirilebilir. Öncelikli hedefimiz, üniversitemizi Manisa'yla bütünleştirmek, halkımıza daha yakın hale getirmek, öğrencisiyle, eğitim kadrosuyla, idarecileriyle bunu gerçekleştirmek." dedi.

Celal Bayar Üniversitesi’ni daha özgür, daha demokratik, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, ayrım ve baskıcı yönetimden uzak hale getirmeyi taahhüt eden Sakınç, "Maalesef Türkiye'de öğretim üyeleri kendi oylarıyla Tiran'larını seçiyor. Buna bağlı oluşan kadrolaşma, bu anlayış beraberinde aşırı merkeziyetçiliği getiriyor. Ben akademik ve idari işlerde yetkiyi merkezden daha alt kademeye yaymayı taahhüt ediyorum. Hesap verebilir, saydam ve yetkiyi tüm üniversite birimleri ile paylaşan bir yönetim anlayışı taahhüt ediyorum." diye konuştu. Öğretim üyelerinin hiç bir zaman, hiç bir şekilde inancı, ideolojisi, yaşam tarzı bakımından ayrım ve baskıya maruz kalmayacağını vurgulayan Sakınç, ikamet sorunuyla ilgili de üniversite idarecilerinin mutlaka Manisa'da ikamet edeceğini kaydetti.

Celal Bayar Üniversitesi’nin bölgenin en saygın, en ileri ve en gelişmiş üniversitesi haline getirmek için gayret göstereceğini ifade eden Rektör Adayı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Üniversitemiz, 1992 yılından bugünlere değin hak ettiği ulusal ve uluslar arası düzeydeki konumuna maalesef henüz ulaşamamıştır. Üniversitemiz ile aynı yaşta olan kimi üniversiteler temel alt yapı sorunları bakımından daha iyi bir konuma ulaşırken, Celal Bayar Üniversitesi'nin henüz merkezi kampüs alt yapısını tamamlayamamış olması, tüm üniversite personelinin ve öğrencilerimizin ortak sorunlarından en önemlisini oluşturmaktadır. Tüm akademik ve idari personelimizin ve sevgili öğrencilerimizin ortak özlemi, daha gelişmiş, daha nitelikli, daha özgür ve daha huzurlu bir üniversiteye kavuşmaktır. Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, aklın ve bilimin üstünlüğünü kabul eden, Manisa ile bütünleşen, toplumun kültür değerlerine saygılı, akademik personelinin üyesi olmakla gurur duydukları, öğrencilerinin eğitim görmekle övündükleri, tüm çalışanlarının hizmet sunarken mutlu oldukları, saygın ve yüksek standartlarda bir üniversite özlemini gönül birliği ile gerçekleştirmek istiyoruz."

Üniversiteyi oluşturan tüm akademik ve idari birimlerin yanı sıra öğrencilerin, kendilerini ilgilendiren konularda alınacak kararlara katılımlarını sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Süreyya Sakınç, liyakatin önemine dikkat çekti. CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, “ Sadakate değil, liyakate dayalı, özgür bilime ve eleştirel akla saygı duyan, onurlu yaşamı ve özlük haklarını ihlal etmeyen bir yönetim anlayışını yerleştirmek için çalışmak gerekiyor. Hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin ışığında, işleyişini ve hedeflerini yeniden gözden geçiren bir üniversite için, katılımcı ve şeffaflığa dayalı hesap verebilir bir yönetişim sistemi kurmak için destek bekliyoruz. CBÜ seçilen rektör ile değil tümü üniversite katmanlarının ortak aklıyla yönetilmelidir.” diye konuştu.

CBÜ'DE REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 16:27:04
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 16:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?