30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ Öğretim Üyesi'nden kitap

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Duygulu, riskler, sigorta kavramı, sigorta işletmelerinin performans ölçütleri, mal ve kişi sigorta türleri, sigorta işletmelerinin kuruluşları ve örgüt yapıları gibi, sigorta işletmeciliği ile ilgili birçok konuyu içinde barındıran “Sigorta İşletmeciliği” adlı bir kitap çıkardı.


Çağdaş dünyanın en temel hizmet sektörlerinden birinin sigorta sektörü olduğunu, sigortacılığın ekonomiye fon akışını sağlayan sermaye piyasasının gelişmesinde ve istikrarlı bir biçimde büyümesinde anahtar rol oynadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ercan Duygulu, “Bu sektörün yeterince gelişememesinin nedeni, ülkenin ekonomik gelişme seviyesinin düşük oluşu nedeniyle sigortacılık anlayışının toplumda yerleşmemesi ve sigortacılık bilincinin oluşmamasıdır.

Sektörde, üniversitelerde sigortacılık eğitiminin yeterince önemsenmemesi sebebiyle kalifiye eleman sıkıntısı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, teknik konulardaki kitap ve yayın sayısı da çok düşüktür. Benim kitabım bu konudaki boşluğu doldurmak için kaleme alınmıştır. İçerdiği konular itibarıyla, sigorta sektöründe çalışanlara rehberlik yapması ve üniversitelerin sigortacılık programlarında okuyan öğrencilere ders kitabı olması amacıyla hazırlanmıştır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?