30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ personeline seminer

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü tarafından, üniversite personeline yönelik olarak düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.

Eğitim Uzmanı ve Pedagog Kemal Çamlıoğlu tarafından verilen “Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitimi” konulu seminer CBÜ Sinema Salonu'nda düzenlendi.

Üniversite akademik ve idari personelinin büyük ilgi gösterdiği seminer, Kemal Çamlıoğlu'nun interaktif sunumu ve esprileri ile ilgiyle dinlendi. “Yaşam size sunulmuş bir armağandır. Yaşam kimseyi kayırmaz, kimseye kin tutmaz, kimseyi ezmez, kimseye ikiyüzlü davranmaz. Bunu yapan insandır” diyerek konuşmasına başlayan Kemal Çamlıoğlu, “Hiç kimse evlenecek olduğu kişiye, "Gel seninle evlenelim. Önce birbirimize iyi davranalım ama sonra da hayatı birbirimize zehir edelim" diyerek evliliğe başlamaz. Ama keşke bunu yapmasak. Goethe, 'İnsan kendini yalnızca insanda tanır' demiş. Evliliğe başlarken de sürdürürken de iletişim çok önemlidir. Ne olur birbirinizle konuşun. Sorunları susarak ertelemeyin. Dürüst olun. Savaş sadece iki ülke arasında atılan toplar ve tanklarla başlamaz. İki insan arasındaki ilişkiyle başlar. Evde, sokakta, işyerinde her dakika bizi yavaş yavaş öldüren anlık cinayetler var. Bizi insanlığımızdan, sahiciliğimizden uzaklaştıran cinayetler. Oysa sevgi emek ister, sevgi iyilik ister, sevgi eylem ister. Birbirinizi önemseyin, birbirinize değer verdiğinizi gösterin” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?