30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ'de 16. Akademik Yılı töreni

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 16. Akademik Ders Yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof Dr. Semra Öncü, “Üniversite, doğası gereği bir mükemmeliyet merkezi olma durumundadır.”dedi.


CBÜ 16 Akademik Ders Yılı törenle başladı. İlk tören Manisa Cumhuriyet Alanında gerçekleştirildi. Burada Atatürk anıtına çelenk kondu, saygı duruşunda bulunuldu. Tören Süleyman Demirel Kültür Merkezinde devam etti. CBÜ Rektörü Prof Dr. Semra Öncü, üniversiteyle bilgiler verdi.


1140 öğretim üyesi, 790 personel, 5 fakülte, 16 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul ve 3 enstitüde toplam 26 bin 500 öğrenci ile ders başı yaptıklarını açıklayan Semra Öncü sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük Atatürk’ün rehberliği altında, uygar ve olumlu konumu ile Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, laik ve demokratik değerler ve hukuk çerçevesinde, çok sesliliğe alabildiğince açık, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışma ve evrensel kültür paylaşımı ikliminde, yaşantısını sürdürüyor, geliştiriyor ve dönüştürüyor. Bunun için, kısıtlı kaynakları dar zaman dilimleri içinde etkin kullanma yükümlülüğünü topluca taşıyoruz. Bu sorumluluğun üstlenilmesinde birbirimizle dayanışma içinde olacağız. Ben hepinize kalpten güveniyorum.“


Üniversitenin doğası gereği bir mükemmeliyet merkezi olma durumunda olduğuna dikkat çeken Öncü, “Mükemmeliyet merkezi olmanın vazgeçilmez iki koşulundan biri yönetim ise diğeri temel ve ileri alt yapıdır. Bu bakımdan seçkin özellikleri ile bilim insanlarının, ancak, güncel donatım ve yapıları, verim ve adalet dengesini, kurumsallaşmayı ve katılımcılığı içeren yönetişim mantığı içinde değerlendirmeleriyle üniversite olunabilmektedir.


Üniversite yapmak veya kurmak ile üniversite olmak arasındaki fark, üniversitenin mükemmeliyet merkezi niteliğine yönelmesi ile anlaşılabilir ve gerçekleşebilir. Celal Bayar Üniversitesi, başarılı bir üniversite olma tercihi içinde kaynakları belli kaliteler gözetilerek sağlanmaya ve yönetişim anlayışı ile yönetilmeye yönlendirilmiş, mükemmeliyet merkezi olmayı hedefleyen bir kuruluştur.Zamanla alt yapısını tamamlamış bir Celal Bayar Üniversitesi’nin, etkin bir yönetimle, uluslararası değer ve öneme sahip projelerini uygulayabilmesi, rekabet gücünü geliştirebilmesi ve halen belli teknolojik olanakları bekleyen bilim insanlarına ivme kazandırabilmesi, özetle, saygınlığını ve mutluluğunu daha da arttırabilmesi şansı gayet yüksek olacaktır. 16. yaşına giren Üniversite mizde, bilimsel çalışmalar ve kurumsallaşma aşamaları ile alt yapı oluşturma, geliştirme ve yenileme çabaları, gayet dinamik bir tempo içinde, eş zamanlı olarak, herhangi bir duraklamaya fırsat verilmeksizin yürümektedir. Geçtiğimiz akademik yıl içinde üniversitemizde gerçekleşen 100 araştırma projesine aktarılan 1 milyar YTL harcama, araştırma ve geliştirme çabalarımızın somut bir örneği durumundadır.“diye konuştu.


Öte yandan Celal Bayar Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen açılış kokteyli bu yıl peş peşe gelen şehit haberleri nedeniyle rektör Semra Öncü tarafından iptal edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 23:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?