3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

CBÜ'de döner sermaye isyanı

Celal Bayar Üniversitesi’nde görevli doktor ve diğer sağlık çalışanları, döner sermayelerin hiçbir pazarlık öne sürülmeden en üst kademeden verilmesini istediler.

Son zamanlarda döner sermaye ödemeleri konusunda sendikalarla CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi arasında görüşmeler yapılıyordu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri bugün hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı.

SES Yönetim Kurulu Üyesi Figen Pehlivan şunları söyledi: “Yıllardır Manisa ve çevresine hizmet sunmakta olan hastanemizde gün geçtikçe hasta sayısı giderek artmaktadır. Eğitim ve araştırma hastanesi olan üniversite  hastaneleri "Sağlıkta Dönüşüm Programı" adındaki yıkım programıyla eğitim hastanesi olmaktan çıkmıştır. Bunca ağır ve yoğun çalışmaya rağmen sağlık çalışanları emeğinin karşılığının alamamaktadır. Bizler asıl olarak emekliliğimize yansıyacak olan temel ücretlerimizin arttırılmasını istemekteyiz. Bu talebimizin karşılanmasının mücadelesini verirken yürürlükte olan döner sermaye uygulamasında da ödemelerinin en üst düzeyde adil ve düzenli olarak yapılmasını istiyoruz.”

Bu süreç içerisinde hastane idaresiyle görüşmeler yapıldığını hatırlatan Figen Pehlivan, “Hastanede "yetkili sendika"nın görüşme yaptığı, dönerlerin arttırılacağı ve 1 Mayıs’da ödeneceğine dair bilgi basına yapmış oldukları açıklamayla öğrenilmiştir. Bunun üzerine hastane idaresinde yazdığımız dilekçe cevabında hastane gelirinin 2.500.000 TL üzerinde olması koşuluyla dönerlerin arttırılacağı öğrenilmiştir. Ayrıca 1 Mayıs 2009 tarihinde de böyle bir artış yapılmamıştır. SES; Bunca fedakarca ve yoğun çalışmanın azda olsa karşılığı olacak olan döner sermayelerin hiçbir pazarlık öne sürülmeden tavandan verilmesini istiyor. Bizler Türk Sağlık-Sen ile hastane idaresinin yaptığı bu anlaşmanın ortağı olmadığımızı belirtiyoruz. İyi bir sağlık hizmeti sunumu aynı zamanda çalışanlarının memnuniyetiyle sağlanacaktır. Bizler hakkımız olan döner sermayelerimiz arttırılana kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Sağlık çalışanları alkışlarla seslerini duyurduktan sonra mesaiye başladılar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?