4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

CBÜ'de film müzikleri konseri

Sahne sanatları ile çok sesli müziğin bireysel gelişimde öncü olmasını hedefleyen Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Film ve Sahne Müzikleri Konseri düzenleyerek İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan Grup Amarosso'yu konuk etti.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Rektör Prof. Dr. Semra Öncü ve İl Jandarma Komutanı Mürsel Şahin başta olmak üzere, üniversite personeli ve müziksever Manisalılardan oluşan seçkin bir topluluk katıldı.

Konserde “Kadın Kokusu”, “Kelebek”, “Gizli Bahçe”, “Schindlerin Listesi” gibi belleklerde yer etmiş filmlerin, unutulmayan müzikleri seslendirildi. Aydın Uştuk, Veronica Yeliz Kızılay, Evrim Keskin, Nebil Gökay, Pınar Karacalı, Suzan Şenol, Gökçehan Gezen, Özlem Tanrıkulu gibi her biri birbirinden değerli sanatçıların katıldığı konserde Kosakov'un “Arılar” adlı eseri, TRT sanatçıları Erkan ve Fatih Süren'in darbuka eşlikleriyle Türkiye'de ilk kez yorumlandı.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, “Unutulmayan film ve sahne eserlerinin müziklerini özgün bir yorumla ve olağanüstü bir performansla yorumlayan Grup Amarosso bizlere çok değişik bir müzik akşamı yaşattı. Celal Bayar Üniversitesi olarak çok sesli müziğin daha çok tanınması ve yaygınlaştırılması için bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?